Pasak bendrovės pranešimo, palyginti su 2016 metų pirmuoju pusmečiu, pasirašytų įmokų suma išaugo nuo 89,1 mln. eurų iki 107,8 mln. eurų, bendrovės grynasis pelnas, uždirbtas tiek iš tiesioginės veiklos, tiek iš investicijų, padidėjo nuo 2,1 mln. eurų iki 6,4 mln. eurų. Bendrovės grynojo pelno augimą labiausiai sąlygojo veiklos Estijoje pelningumo didėjimas ir nuoseklus išlaidų santykinio rodiklio gerėjimas dėl sėkmingai vykdytų bendrovės veiklos efektyvumo didinimo iniciatyvų.

Per pirmąjį pusmetį bendrovės patirtos žalos augo 11 proc. – iš viso Lietuvoje ir Estijoje patirta 56,8 mln. eurų nuostolių. Patirtų žalų padidėjimą šį pusmetį, anot „Lietuvos draudimo“, labiausiai lėmė itin dažnos sezoninės audros ir išaugę jų sukelti nuostoliai, vykę dideli gaisrai, jau ne pirmus metus augantis transporto žalų dažnis, taip pat išaugęs bendras klientų skaičius.

„Lietuvos draudimas“ ir toliau laikosi pelningo augimo strategijos, kurią bendrovei pavyksta įgyvendinti jau ne pirmus metus. Auga ir pasirašytos įmokos, ir sutarčių ir klientų skaičius. Bendrovės pelningumą lemia gerėjantys mūsų bendri veiklos efektyvumo rodikliai ir pernai įgyvendintos kaštų optimizavimo iniciatyvos. Taip pat pirmąjį pusmetį gerėjančius pelningumo rodiklius lėmė mūsų Estijos filialo pelningumo didėjimas“, - sako „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Kęstutis Šerpytis.

2017 metų pirmąjį pusmetį, pagal Mokumas II reikalavimus, bendrovės finansinė padėtis išliko tvirta ir užtikrintai stabili. Tai rodo jos turimas mokumo kapitalas, kuris 1,6 karto viršija reikalaujamą mokumo kapitalą.

„Lietuvos draudimas“ savo paslaugas teikia pusei milijono privačių ir verslo klientų Lietuvoje. „Lietuvos draudimo“ paslaugas renkasi 40 proc. visų apsidraudusiųjų Lietuvoje, o kitiems bendrovę rekomenduoja 9 iš 10 klientų. „Lietuvos draudimas“ kasdien padeda 430 savo klientų. Bendrovėje dirba daugiau nei 1100 darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ Lietuvoje 2017 metų pirmą pusmetį užėmė 29,4 proc. ne gyvybės draudimo rinkos dalies ir buvo didžiausia draudimo bendrovė Baltijos šalyse. „Lietuvos draudimas“ nuo 2015 m. birželio 1 dienos valdo filialą Estijoje. Estijoje „Lietuvos draudimo“ filialas užima 15,3 proc. rinkos dalį ir pagal ją rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje. „Lietuvos draudimas“ yra didžiausios Lenkijos ir Vidurio Europos draudimo grupės PZU narys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)