„Galimybė iš anksto pasirengti patikrinimui užtikrins sklandesnį priežiūros institucijos ir rinkos dalyvių bendravimą, operatyvesnį priežiūrai reikalingos informacijos pateikimą. Apie būsimus tikrinimus rinkos dalyviams pranešime kiekvienų metų pradžioje. Nors didiname skaidrumą ir patvirtiname savo geranoriškumą, bet, žinoma, jei reikės, toliau atliksime netikėtus, tikslinius patikrinimus be išankstinio tikrinamų subjektų perspėjimo. Šiemet prireikus darysime ir kredito unijų inspektavimus", - sako Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Lietuvos banko teisę inspektuoti (tikrinti) prižiūrimus finansų rinkos dalyvius, vykdant finansų rinkos priežiūrą, numato Lietuvos banko įstatymas. 2016 m. atlikti 57 patikrinimai.

Pasak V. Valvonio, inspektavimo plano atskleidimas rinkos dalyviams - vienas žingsnių, skirtų Lietuvos banko siekiui tapti inovacijas ir tvarų finansų rinkos augimą skatinančiu finansų sektoriaus partneriu įgyvendinti. Lietuvos banko strateginėse 2017-2020 m. veiklos kryptyse numatyta mažinant administracinius barjerus siekti, kad finansų rinkos dalyviai priežiūrą ir reguliacinę aplinką vertintų kaip palankią.

Siekdamas tobulinti priežiūros aplinką, Lietuvos bankas konsultuojasi ir diskutuoja su finansų rinkos dalyviais, juos iš anksto informuoja apie finansų rinkos reguliacinės aplinkos planuojamus pokyčius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)