„Auga Group“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė birželio 5 dieną gavusi Lietuvos banko Priežiūros tarnybos sprendimą apie tai, kad, LB vertinimu, įmonės 2015 metų trijų ketvirčių ataskaitoje nurodytas investicinis turtas ir tikroji vertė neatitinka tarptautinių finansinės atskaitomybės standartų.

LB manymu, „Auga Group“ tinkamai nepagrindė grupės investicinio turto 17,917 mln. eurų tikrosios vertės 2015 metų rugsėjo pabaigai, todėl negalima tinkamai nurodyti tikslaus poveikio grupės finansinei būklei ir rezultatams.

„Auga Group“ įpareigota rengiant pirmojo šių metų pusmečio ataskaitą ištaisyti nustatytus neatitikimus. Nustačius, kad 2105 metų rugsėjo pabaigos investicinio turto vertė yra kitokia nei nurodyta ataskaitose, bendrovė iki spalio 2 dienos turi ištaisyti savo finansines ataskaitas.

Bendrovės vertinimu, ji teisingai įvertino ir atspindėjo įmonių grupės investicinio turto vertę.

„Bendrovės supratimu, sprendime remiamasi visų Registro centro duomenų bazėje esančių sandorių, kurių objektu buvo tam tikros imties verčių zonas, laikotarpius ir plotus atitinkantys žemės ūkio paskirties žemės sklypai, kainų vidurkiu, neatsižvelgiant į visas skirtingas vertinamųjų ir lyginamųjų objektų charakteristikas, ko reikalaujama iš bendrovės. Bendrovė, parinkdama palyginamuosius duomenis savo sklypų vertinimui kiek įmanoma atsižvelgė į skirtingas vertinamųjų ir lyginamųjų objektų charakteristikas bei jų įtaką vertinamiesiems sklypams ir jų vertei“, – rašo „Auga Group“ savo pranešime.

Lietuvos bankas bendrovei „Auga Group“ ir jos vadovui buvo skyrusi apie 17 tūkst. eurų baudų už tai, kad įmonė laiku įvykdytų Lietuvos banko nurodymą iš naujo įvertinti antrinės grupės įmonės „eTime invest“, kuri per antrinę įmonę nuomoja 11 tūkst. hektarų žemės Kryme, akcijų vertę.

„eTime invest“ akcijomis, kurios buvo įvertintos 4,84 mln. eurų, su verslininku Gediminu Žiemeliu siejama bendrovė „Vretola Holdings“ 2014-ųjų balandį apmokėjo 4,1 mln. eurų nominalios vertės naujų „Auga Group“ akcijų, sudarančių 7,55 proc. bendrovės įstatinio kapitalo.

„Auga Group“ akcijos kotiruojamos Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše ir Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)