LAL direktorius strategijai Vidas Žvinys BNS pranešė, jog nuo spalio 29 dienos "Lietuvos avialinijos" į Paryžių ir Kijevą skraidys nebe tris, o keturis kartus per savaitę. Be to, LAL atsisako vieno skrydžio į Kopenhagą ir į Danijos sostinę skraidys 10 kartų per savaitę.

Pasak V. Žvinio, Paryžiaus ir Kijevo kryptimi norima pritraukti kuo daugiau verslo keleivių, o tam reikia padidinti savaitinių skrydžių skaičių bent iki penkių. Jis neatemtė galimybės, kad jau šio žiemos sezono metu šiomis kryptimis bus skraidoma po penkis kartus.

Į Kopenhagą keleivių srautas didėja, tačiau, anot V. Žvinio, ne taip sparčiai, kaip buvo prognozuota anksčiau. Todėl vieno skrydžio nutarta atsisakyti.

Be šių miestų, L AL reguliarieji maršrutai siekia Londoną , Frankfurtą, Berlyną, Varšuvą, Helsinkį, Amsterdamą, Taliną, Stokholmą, Maskvą .

Skrydžiai į Amsterdamą bus vykdomi pagal bendro kodo sutartį su Olandijos oro bendrove "KLM Royal Dutch Airlines", į Helsinkį – kartu su Suomijos "Finnair". LAL turi ir bendro kodo sutartį su Latvijos "air Baltic", tačiau šiuos maršrutu skraido Latvijos oro bendrovė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją