„Apdovanojimų ceremonijoje dalyvaus su valstybiniu vizitu į Lietuvą atvyksiantis Švedijos karalius ir jį lydinti Švedijos verslo delegacija – apie 30 didžiausių Švedijos įmonių vadovų, – teigia „Business Sweden“ – Švedijos prekybos ir investicijų tarybos vadovas Lietuvai Lukas Danielevičius. – Apdovanojimų forume delegacijos atstovai su žinomais Lietuvos verslininkais ir politikais diskutuos apie ateities iššūkius kuriant stiprų Baltijos regioną.“

Tai bus ne pirmasis Švedijos karališkosios poros vizitas Lietuvoje. Karalius Lietuvoje lankėsi 1992 metų spalį, su karaliene Silvija jis viešėjo ir 2009 metais minint Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Šiemet specialiai į renginį Lietuvoje atvyksta švedų ekonomistas ir verslo guru – dr. Kjellis Nordströmas, pastarąjį kartą Lietuvoje lankęsis 2011 m., taip pat Švedijos verslo apdovanojimų ceremonijoje.

Lietuvoje veikiančios įmonės ir asmenys kviečiami iki rugsėjo 11 d. pateikti kandidatūrą apdovanojimams, kurių laimėtojai bus paskelbti spalio 8 d., per iškilmingą apdovanojimų ceremoniją Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Šiais metais įmonės ir asmenys kviečiami pretenduoti į tris apdovanojimus.

„Metų socialinės atsakomybės iniciatyva“ bus skiriamas įmonei už geriausią 2014-ais arba 2015-ais metais įgyvendintą socialinę ar aplinkosaugos iniciatyvą.

„Už tvarią plėtrą“ atiteks darniai besivystančiai bendrovei už 2010–2015-ais metais pasiektus teigiamus veiklos rezultatus, apyvartos augimą, indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais.

„Jaunojo metų verslininko“ prizas atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį verslo vystymo pavyzdį.

Švedija yra didžiausia investuotoja Lietuvoje. Ketvirtadalį – 26 proc. – visų tiesioginių užsienio investicijų mūsų šalyje sudaro švedų verslo investicijos ir siekia 3,17 mlrd. eurų. Švediško kapitalo įmonėse dirba daugiau nei 11 tūkst. Lietuvos žmonių.

Siekdami visiškai atstatyti renginio metu aplinkai padarytą žalą, renginio organizatoriai įgyvendins neigiamo poveikio aplinkai kompensavimo projektą.

„Po apdovanojimų apskaičiuosime renginio metu sukauptų CO2 emisijų kiekį ir inicijuosime medelių sodinimą Lietuvos miškuose. Miškų tausojimo kryptis pasirinkta, nes Švedijai miškų išsaugojimas yra svarbus prioritetas“, - kalbėjo L. Danielevičius.

Švedijos ambasada Lietuvoje ir „Business Sweden“ – Švedijos prekybos ir investicijų taryba, Švedijos verslo apdovanojimus įsteigė 2006-ais metais. Renginio tikslai – skatinti dvišalį bendradarbiavimą, pabrėžiant įsimintiniausius įmonių bei organizacijų veiklos rezultatus, artinti Lietuvos ir Švedijos verslo visuomenes, pateikti teigiamų verslumo ir darnios plėtros pavyzdžių. Nuo 2009-ų metų Švedijos verslo apdovanojimai rengiami ir kaimyninių Baltijos šalių sostinėse – Rygoje bei Taline.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)