Pasak Izraelio verslininkų įgaliotojo asmens Sauliaus Ivoškos, spausdinimo mašinų būgnų gamyklos šiuo metu yra tik Izraelyje ir Amerikoje, todėl Alytuje pastatyta gamykla bus trečioji pasaulyje.

„Šiuo metu yra vykdomi projektavimo darbai, kurie turėtų būti baigti kitų metų vasarį. Manau, kad kovo mėnesį jau kreipsimės į Alytaus miesto savivaldybę dėl statybos leidimo išdavimo“, - sakė S. Ivoška.

Į reikalingą įrangą planuojama investuoti apie penkis milijonus litų, gamyklų statybai – lėšų reiktų dar daugiau. Planuojama, kad projekto pradžioje bus sukurta daugiau nei dvidešimt darbo vietų. Tačiau ateityje darbuotojų skaičius išsiplėstų.

„Šiuo metu yra aktyviai generuojamas naujas projektas dėl energetinių gėrimų gamybos perkėlimo į Alytų. Tai yra Amerikos kompanija, kuri glaudžiai siejasi su investuotojais iš Izraelio. Viena jų minčių - energetinių gėrimų gamybą perkelti į Europą, nes tokio gamintojo ir prekės ženklo Europoje nėra“, - apie Izraelio verslininkų planus Alytuje kalbėjo S. Ivoška.

Jis užsiminė, kad verslininkai iš Izraelio į Alytų dar kartą atvyks šio mėnesio pabaigoje, bus sprendžiamas klausimas dėl minėtos gamyklos atsiradimo Alytaus pramonės parke.
 
Vasarį Alytuje lankęsi investuotojai iš Izraelio tuomet kalbėjo ir apie kakavos pupelių perdirbimo gamyklą Dzūkijos sostinėje, tačiau, anot S. Ivoškos, dėl konkrečių įmonės viduje priimtų sprendimų, šių planų atsisakė.

Investuotojams iš Izraelio Alytaus miestas yra patrauklus savo geografine padėtimi, kuri palengvintų gaminių eksportą į Europos Sąjungos šalis, Rusiją, Ukrainą.