Buvo palygintos 2,5 tūkst. prekių ir paslaugų kainos. Paaiškėjo, kad pigiausia šalis yra Makedonija. Joje kainos yra 52 proc. mažesnės nei vidutiniškai ES. Tik nedaug didesnės kainos Bulgarijoje, Albanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje. Tačiau alkoholio ir tabako pigumu Juodkalnija lenkia Makedoniją.

Brangiausia Europos valstybė yra Danija. Vartojimo prekių ir paslaugų kainos šioje Skandinavijos šalyje 41 proc. didesnės nei vidutiniškai ES. Po Danijos pagal brangumą rikiuojasi Norvegija ir Šveicarija (ten kainos viršija ES vidurkį atitinkamai 39 ir 30 proc.). Be to, Norvegija pirmauja pagal maisto produktų kainas - jos net 54 proc. lenkia ES vidurkį. Brangiausias Norvegijoje ir alkoholis bei cigaretės (117 proc.), drabužiai brangesni 25 proc., avalynė - 37 procentais.

Elektra, dujos ir kiti energijos šaltiniai daugiausiai kainuoja Danijoje - 69 proc. daugiau negu ES. Baldai ir apdailos medžiagos niekur nėra tokios brangios kaip Maltoje (17 proc.). Šioje šalyje daugiausiai tenka mokėti ir už buities bei elektros prietaisus. Pastarieji pigiausi Didžiojoje Britanijoje.

Danija pirmauja ir didžiausiomis automobilių kainomis. Pigiausiai važinėti automobiliu atsieina Rumunijoje.

Brangiausias viešasis transportas - Norvegijoje. Ten brangiausi ir viešbučiai bei restoranai. O ryšio paslaugos - Ispanijoje.

Apskritai kainos Europoje pradėjo nežymiai mažėti. Birželį pirmą kartą per visą statistikos istoriją užregistruota metinė defliacija - ji sudarė 0,1 procento.

10 brangiausių Europos šalių:

1. Danija
2. Norvegija
3. Šveicarija
4. Airija
5. Suomija
6. Islandija
7. Liuksemburgas
8. Švedija
9. Prancūzija
10. Belgija

10 pigiausių Europos šalių:

1. Makedonija
2. Bulgarija
3. Albanija
4. Bosnija ir Hercegovina
5. Serbija
6. Juodkalnija
7. Rumunija
8. Lietuva
9. Lenkija
10 Slovakija