Valstybės rinkliavos mokestis Mokesčių administravimo įstatyme būtų jau aštuonioliktas ir iš dalies pakeistų iki šiol galiojantį žyminį mokestį. Rinkliavų įstatymo projektas numato, kad už valstybės ir savivaldybių teikiamas paslaugas bus imama valstybės rinkliava, kurią administruos mokesčių inspekcijos. Įstatymo projekte rinkliavų dydžiai nustatyti atsižvelgus į suteiktos paslaugos išlaidas.

Sumažinus rinkliavų dydį nacionalinis biudžetas neteks apie 55 milijonus litų pajamų. Tačiau prognozuojama, jog mažesnė rinkliava, pavyzdžiui, už licencijas importuoti naftos produktus, galėtų sumažinti naftos produktų kainas. Kadangi naftos produktai yra nemaža iš esmės kiekvienos prekės išlaidų sudėtinė dalis, tikimasi, jog tai teigiamai paveiks visą šalies ūkį.

Finansų ministerijos specialistų nuomone, sumažėjus žyminiam mokesčiui padaugės besiverčiančiųjų licencijuojama ūkine-komercine veikla. Nacionalinio biudžeto pajamų projekte numatyta, jog ateinančiais metais rinkliavos sudarys 186 milijonus litų, arba 2 procentus visų nacionalinio biudžeto pajamų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją