Uostamiestyje degalinė įsikurs vienoje iš pagrindinių miesto gatvių (H.Manto g.), Panevėžyje - J.Basanavičiaus g., o Kaune - Karaliaus Mindaugo prospekte.

Atidarius šias degalines Lietuva taps daugiausiai "Statoil" degalinių turinčia Baltijos šalimi. Iki šiol po 31 degalinę buvo Latvijoje ir Lietuvoje, o Estijoje veikė 22 "Statoil" degalinės. Prieš kelias savaites Latvijoje buvo atidaryta 32-a "Statoil" degalinė, tačiau atidarydama tris degalines beveik vienu metu, "Lietuva Statoil" išsiverš į lyderes.

Visos trys degalinės iškilo per tris mėnesius. Jose bus prekiaujama ne tik benzinu ir dyzeliniu kuru, bet ir dujomis (dujas "Lietuva Statoil" pradėjo diegti šių metų spalį). Kaip ir kitose tinklo degalinėse, naujose degalinėse bus prekiaujama greitu maistu. Veiks automobilių plovyklos.

"Lietuvoje vis dar jaučiamas aukštos aptarnavimo kultūros degalinių poreikis, todėl šios degalinės - tikrai ne paskutinės, kurias mes atidarome", - sakė "Lietuva Statoil" generalinis direktorius Jonas Sokas.

Pasak J.Soko, 1999 m. "Lietuva Statoil" investicijoms paskyrė 160 mln. litų. Per tris šių metų ketvirčius "Lietuva Statoil" apyvarta pasiekė 265,85 mln. litų - tai 17,78 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai apyvarta siekė 225,72 mln. litų. Per visus praėjusius metus "Lietuva Statoil" apyvarta siekė 316 mln. litų. Šiuo metu "Lietuva Statoil" dirba 367 darbuotojai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją