„Naktis praėjo ramiai, naujų apšaudymų nebuvo. Šiuo metu mieste vyksta atstatymo darbai (....) Vyksta elektros ir vandens tiekimo atstatymo darbai, sunkiau yra su dujų tiekimo atstatymu“, - LRT radijui sakė „Artiomovsk energijai“ vadovaujantis Vaidas Povilėnas.

Jo teigimu, „Artiomovsk energija“, kuriai mieste priklauso 35 katilinės, apšaudymo metu nukentėjo sąlyginai nežymiai.

„Kadangi apšaudytas buvo konkretus rajonas, nukentėjo viena katilinė. Nuostolio kol kas negalime tiksliai įvardinti, kadangi šiuo metu vyksta remonto darbai, visos pažeistos trąsos ir katilai yra tvarkomi ir remontuojami. Kada vėl pradės dirbti katilinė, tuomet bus aiškus visas vaizdas“, - tvirtino V.Povilėnas.

Pasak jo, Ukrainos valdžios kontroliuojamas Artiomovskas yra maždaug Panevėžio dydžio - jame registruota apie 70 tūkst. gyventojų, šiuo metu mieste taip pat yra ir maždaug 15 tūkst. oficialiai registruotų pabėgėlių iš kitų teritorijų.

Vaidas Povilėnas
Žmonės visada yra tokioje nerimo būklėje. Visiška nežinomybė, žmonės tiesiog negali planuoti savo gyvenimo ir ateities, tai sukelia didžiulį stresą bei įtampą ir tai atsiliepia kiekviename gyvenimo aspekte“, - teigė V.Povilėnas.

Anot jo, pagal Minske pasirašytos susitarimus Artiomovskas yra priskirtas buferinei zonai, Ukrainos valdžia neseniai paskelbė miestą laikino pasienio ruožo zona, todėl tikimasi, kad separatistų pajėgos jo nepasieks.

Ukrainos kariuomenė kiekvieną dieną stiprėja, vienas iš jos gynybinių fortų yra Artiomovskas ir už Artiomovsko tikrai yra rimtos pajėgos. Mes tai girdime kiekvieną dieną iš artilerijos garsų ir, manau, kad tikrai neturėtų šis miestas pereiti į prorusiškai nusiteikusių grupuočių rankas“, - LRT radijui sakė V.Povilėnas.

Jis anksčiau teigė, kad penktadienį Artiomovskas buvo apšaudytas pirmą kartą, o sviediniai atskriejo iš separatistų kontroliuojamos teritorijos. Apšaudymo metu žuvo du žmonės, vienas kurių yra vaikas, dar septyni gyventojai sužeisti.

„Artiomovsk energija“ priklauso Vilniuje įsikūrusiai „E energija“ įmonių grupei, tarp kurios akcininkų ir Europos plėtros ir rekonstrukcijos bankas. Ukrainoje grupė dirba nuo 2007 metų, kada su Europos plėtros ir rekonstrukcijos banko pagalba padarytos esminės investicijos leido atnaujinti šio rytų Ukrainos miesto šilumos ūkį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)