Kad ekonominė padėtis šalyje per pastaruosius du mėnesius pagerėjo balandį manė 12 proc. respondentų, jokių pokyčių teigė nepastebėję 47 proc. apklaustųjų. Dar 36 proc. teigė, kad padėtis iš esmės pablogėjo, atskleidė naujienų agentūros ELTA užsakymu „Baltijos tyrimų" atlikta apklausa. Lyginant su analogiška kovo mėnesio apklausa, pesimistiškai nusiteikusių gyventojų dalis sumažėjo 5 proc. punktais.

Situacija šalies ekonomikoje daugiau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 600 eurų), pensininkai bei darbininkai ir ūkininkai, kairiųjų politinių pažiūrų rinkėjai.

2016 metų balandžio mėnesį 9 proc. suaugusių šalies gyventojų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią. 37 proc. respondentų nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pablogėjo, o 52 proc. atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per paskutinius 2 mėnesius nepasikeitė.

Lyginant su gyventojų atsakymais prieš mėnesį, 7 proc. punktais sumažėjo tų, kurie savo šeimos finansinę padėtį paskutiniu metu įvertino kaip blogėjančią. Atitinkamai 6 proc. punktais padidėjo manančių, kad padėtis nepasikeitė.

Kad šeimos finansinė padėtis per paskutinius mėnesius pablogėjo daugiau nurodė moterys, vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 600 eurų), pensininkai ir bedarbiai, rusų tautybės gyventojai, kairiųjų politinių pažiūrų žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)