Kaip rašo bankir.ru, bankroto įstatyme nurodoma, kad kartu su kreditinės organizacijos pareiškimu dėl bankroto paskelbimo turi būti teikiama Rusijos banko įsakymo dėl šios organizacijos bankinių operacijų vykdymo licencijos nutraukimo kopija.

Tinka šio dokumento publikacija leidinyje „Vestnik Banka Rossii“ arba Rusijos banko patvirtinta įsakymo kopija. Arbitražo teismo pateikiama informacija, „Kapitalbank“ licencijos, suteikiančios teisę vykdyti bankines operacijas, nutraukimo įrodymo nepateikė.

Kaip anksčiau rašė izvestija.ru, tarp „Kapitalbank“ naudos gavėjų vardijami Lietuvos piliečiai - Valerijus Vorobjovas ir Egidijus Bujanauskas (jiems abiem kartu priklauso 10,0 proc. banko akcijų) bei Vytautas Bėkšta (8,2 proc.).

Primename, kad vasario 15 dieną Rusijos bankas atšaukė „Kapitalbank“ banko licenciją vykdyti bankines operacijas. Pranešta, kad bankas nevykdė įstatymuose ir bankų veiklą apibrėžiančiuose Centrinio banko norminiuose aktuose numatytų reikalavimų.

Taip pat teigiama, kad „Kapitalbank“ vykdė itin rizikingą kreditavimo politiką, susijusią su piniginių lėšų investavimu į prastos kokybės aktyvus.

Rusijos centrinio banko pateikiamais duomenimis, adekvačiai įvertinus rizikas ir banko aktyvų vertę kreditinei organizacijai atsirado pagrindas imtis priemonių, skirtų užkirsti kelią bankrotui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)