Šiuo metu Birminghame, Didžiojoje Britanijoje, studijuojantis Edvardas Maslauskas kartu su dviem bendraminčiais baigia dirbti prie pirmosios programėlės „Along“, kuri padės vartotojams susirasti kompaniją iš nepažįstamųjų rato kartu užsiimti jų mėgstama veikla.

„Pavyzdžiui, vakare nusprendėte pavedžioti šunį, bet neturite su kuo – atsidarote programėle, paskelbiate, kad norite kompanijos vedžiojant šunį ir pagal jūsų koordinates jūsų užklausą parodys kitiems žmonėms, esantiems netoliese. Jei aš noriu prisijungti, susirašau su jumis, susitariame dėl laiko ir vietos“, - kaip veiks lietuvių sukurta programėlė, pasakojo jaunuolis.

Pasak E. Maslausko, išmaniesiems telefonams skirta programėlė leis sujungti įvairiomis veiklomis užsiimančius vartotojus, pavyzdžiui, kavos mėgėjus ar hakatonų dalyvius.

„Vien iš savo pavyzdžio matau, kad daug draugų rašo feisbuke, ar kas norėtų kiną pažiūrėti ir niekas neatsiliepia. Programėlė padėtų praplėsti bendrą pažįstamų ratą“, - teigė pašnekovas.

Šiuo metu du programuotojai ir dizaineris jau yra sukūrę pirmąją programėlės versiją, kuri bus atvira visuomenei jau netrukus. Kol kas pasaulį išvys „Apple“ telefonams skirta versija. Vėliau vaikinai sės kurti ir „Android“ operacinę sistemą palaikantiems telefonams skirtą programėlę.

E. Maslauskas pasakojo, kad idėja sukurti tokio tipo programėlę gimė startuolio bendrakūrėjui Danieliui Visockui.

„Rinkoje panašių dalykų yra, bet jie apriboti tam tikrai veiklai. Negali pats sukurti, ko tau reikia. Idėja draugui kilo prie kokius ketverius metus, tačiau jis niekaip nesiryžo pradėti prie jos dirbti, o vėliau atsirado kitas bendramintis“, - pristatydamas dar vieną komandos narį, Lauryną Gailių, kalbėjo pašnekovas.

Nors, kaip minėta, technologijos įtraukia žmones į virtualų pasaulį, iš tiesų jos padeda ir bendrauti, kai fiziškai tai neįmanoma. E. Maslauskas mokosi Didžiojoje Britanijoje, kitas kolega – Estijoje, trečias – gyvena Lietuvoje. Būtent interneto pagalba vaikinai bendrauja ir kartu kuria produktą.

Prieš išvykdamas prieš metus mokytis į Didžiąją Britaniją E. Maslauskas ketverius metus dirbo kurdamas programėles „Apple“ telefonams. Dabar vaikinas dirba laisvai samdomu darbuotoju, tačiau teigia, jei naujas projektas atvilios didelį investuotoją, jis pasiryžęs grįžti į Lietuvą.

„Jau ne kartą apie tai diskutavome, net kilo mintys, kad net mesčiau universitetą, jei taip nutiktų, kad atsirastų didelių investuotojų“, - prisipažino lietuvis.

Kol kas uždirbti pajamų iš naujos programėlės komanda nesiruošia, tačiau visi variantai apgalvoti: „Kol kas pajamų nebus, norėjome tai padaryti dėl gražios idėjos, nes tikrai tokios platformos trūkumas yra – kur žmonės galėtų iš kito draugų rato susipažinti su kažkuo pagal savo veiklą, tačiau ir pajamų šaltinius esame apgalvoję“.

Vaikinas svarsto, kad pajamas galėtų generuoti tam tikros veiklos mėgėjų rate talpinami verslo skelbimai, pavyzdžiui, kavos mylėtoju rate kavinės kvietimas apsilankyti. Arba platforma galėtų naudoti organizacijos ar verslai savo renginiams organizuoti, sukviesti dalyvius į renginį.

Paklaustas kaip nesibaigiančioje programėlių jūroje komanda žada pritraukti vartotojus, E. Maslauskas atsakė: „Turime keletą strategijų – visų pirma, socialinės medijos. Antra, vartotojų pasiekimas per interesų grupes: mes jiems suteiksime platformą, jie mums atves vartotojų“.

Pats lietuvis prisipažino tokia programėle naudotųsi pritraukiant daugiau dalyvių į jo ir jo kolegų mėgstamus organizuoti hakatonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)