Parduotuvės savininkė džiaugiasi, kad prieš penkerius metus ji sugalvojo atidaryti parduotuvę ir prekiauti lietuviškomis prekėmis.

Verslas – klesti, o lentynas šluoja ne tik lietuviai, bet ir ispanai, nors kainos yra dvigubai ar net trigubai didesnės nei ispanų parduotuvėse.

Laidoje KK2 per LNK Regina sakys, kad lietuviai „Minimoje“ labiausiai perka tai, ko nėra Ispanijos maisto prekių parduotuvėse – žemaičių blynus, lietuviškus saldumynus, rūkytą skumbrę ir, žinoma, raugintus agurkus.

Lietuviai Edmundas ir Donatas – vieni pastoviausių šios parduotuvės klientų. Vyrai po darbo traukia ne namo, bet į „Minimą“. Čia kiekvieną vakarą prie bokalo aptaria darbus, moteris ir kitus reikalus: „Ateinam pašnekėti su draugais, susitikti, alaus pagerti. Smagu. Kasdien beveik ateinam“.

Perkamiausia prekė minėtoje parduotuvėje – lietuviški lašinukai, kurie čia kainuoja 6 eurus už kilogramą, o rūkytas kumpis ar skilandukas – net 9 eurus, tačiau lietuviai sako, kad nors ir brangu, bet tokio maisto kiekvieną dieną nevalgo.

„Valgyti reikia, jeigu nėra kitur pigiau, tai ką daryti? Kasdien nevalgom, tik kartais, kai užsinori“, - teigia jie.

Pasak pranešimo, Regina laidoje sakys, kad parduotuvė išsilaiko ne iš lietuvių, didžiausias pirkėjų procentas – ispanai, rumunai, marokiečiai.

Senjorai ir senjoros vis dažniau paragauja juodos lietuviškos duonos, dūmų kvapo silkės ir pratinasi net prie lietuviškų cepelinų.

„Paragauja ir patinka. Grįžta ir vėl nusiperka, jeigu turim. Ne visada turime ką pasiūlyti, bet yra, kaip yra. Yra moterų, kurios ištekėjo už ispanų ir taip juos pripratino“, - sako parduotuvės savininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)