Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Kinijos Liaudies Respublikos Honkongo kompetentinga institucija šiandien oficialiai patvirtino leidimą importuoti į savo šalį lietuviškus pieno produktus. Eksportuoti savo produkciją į Honkongą galės visos pieno perdirbimo įmonės, įtrauktos į Lietuvos Veterinarinį patvirtinimą turinčių gyvūninio maisto tvarkymo subjektų registrą (VEPR) ir užsiregistravusios Honkongo maisto saugos centre.

Derybos su Honkongo kompetentinga institucija vyko labai sparčiai – oficialus prašymas buvo pateiktas šių metų birželio pabaigoje. Per vasarą buvo įvertinti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos užpildyti klausimynai, suderinti veterinarijos sertifikatai. Šis procesas pareikalavo nemažai pastangų, reikėjo visapusiškai įrodyti, kad Lietuvoje gaminami pieno produktai yra saugūs ir aukštos kokybės.

„Tai, kad tokio išskirtinio regiono rinka plačiau atsiveria Lietuvos maisto produktų gamintojams, ne tik puiki žinia, bet ir mūsų įmonių pripažinimas bei patvirtinimas, kad lietuviški pieno produktai ir vykdoma valstybinė kontrolė atitinka tarptautinius reikalavimus ir aukščiausius kokybės standartus“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Šiuo metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai su Honkongo kompetentinga institucija derina veterinarijos sertifikatus dėl lietuviškų kiaulienos ir jautienos gaminių bei kiaušinių produktų eksporto. Praėjusią savaitę buvo gautas leidimas eksportuoti į šią šalį lietuviškus paukštienos produktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)