Reaguojant į naujausią informaciją, nedelsiant buvo dar kartą patikrintos alkoholiu prekiaujančios didmeninės ir mažmeninės šalies įmonės. Patikrinimų rezultatai patvirtino, kad mūsų šalies rinkoje neprekiaujama čekiškais alkoholiniais gėrimais, kurių etikečių pavyzdžiai buvo viešai išplatinti trečiadienį. Analogišką informaciją pateikė ir Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Pastarosiomis dienomis į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą kreipiasi vartotojai, klausdami, ar saugu vartoti iš Čekijos ar kaimyninių šalių atsivežtus ar dovanų gautus alkoholinius gėrimus.

Specialistai ragina nevartoti alkoholinių gėrimų, dėl kurių kyla bent menkiausia abejonė, kad gėrimas galėtų būti suklastotas, neaiškios kilmės ar sudėties. Juo labiau, nevartoti alkoholinių gėrimų be ženklinimo etikečių ar įsigytų nelegaliai. Įtarimų keliančius alkoholinius gėrimus rekomenduojama tiesiog išpilti. Asmenys, norintys patikrinti turimų čekiškos kilmės alkoholinių gėrimų saugą, gali kreiptis į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą (www.nmvrvi.lt).

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuolat analizuoja visą iš Čekijos ir Europos Komisijos gaunamą informaciją ir vykdo sugriežtintą prekybos alkoholiniais gėrimais kontrolę. Kilus grėsmei Lietuvos vartotojų sveikatai, yra pasirengta imtis pačių griežčiausių rinkos ribojimo priemonių.

Pavojingų čekiškų gėrimų etiketės:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)