10 proc. respondentų yra pasiruošę tapti reguliariais „Lidl“ pirkėjais nuo pat parduotuvių atidarymo dienos, o 3 iš 4 apklaustųjų norėtų pirmiausia apsipirkti, kad nuspręstų dėl tolesnio lankymosi, rodo „Nielsen“ atliktas internetinis pirkėjų tyrimas. Lietuviai yra susipažinę su „Lidl“ prekės ženklu ir turi patirties apsiperkant šio tinklo prekybos centruose kitose šalyse.

Tik 2 proc. respondentų nežino nieko apie šį prekybos centrą (įskaitant jo pavadinimą), lyginant su 12% atsakiusiųjų praėjusiais metais. 29 proc. respondentų teigia, jog jie neseniai susidūrė su „Lidl“ kitose šalyse (praėjusiais ir šiais metais), o 45 proc. respondentų žino prekybos centro pavadinimą, tačiau dar nėra jame pirkę.

„Matome, jog lietuviai labai gerai žino „Lidl“, yra pirkę šio tinklo parduotuvėse tose šalyse ir jau turi susiformavusius lūkesčius. Žmonės tikisi išbandyti „Lidl“ parduotuves jų miestuose ir pripažįsta, kad „Lidl“ atėjimas gali pakeisti jų pirkimo įpročius. Tai reiškia, kad visuomenė yra puikiai pasiruošusi netrukus įvyksiančiam mūsų parduotuvių atidarymui“, – pranešime spaudai teigė generalinis „Lidl Lietuva“ direktorius Radostin Dimitrov Roussev-Peine.

Lietuviai lenkišką ir vokišką „Lidl“ išbandę daugiausiai

Tyrimo rezultatai rodo, jog 2016-aisiais 10 proc. respondentų jau turėjo patirties prekybos centre „Lidl“. Tuo tarpu per 2015 metus kitų šalių „Lidl“ parduotuvėse apsilankė 19 proc. apklaustųjų.

Pirkėjai, kurie jau turi pirkimo patirties „Lidl“, daugiausiai yra pirkę tinklo parduotuvėse Lenkijoje (32 proc.), Vokietijoje (32 proc.) ir Didžiojoje Britanijoje (12 proc.).

Kompanija „Nielsen“ šį tyrimą atliko 2016 m. balandį. Jo metu buvo atlikta 1000 internetinių apklausų su pirkėjais, atsakingais už apsipirkimą namų ūkiuose. Apklausti 18–69 m. vyrai ir moterys iš 14 Lietuvos miestų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)