Vidas Paliūnas, "Novaturo" generalinis direktorius, tvirtino, jog liepą ir rugpjūtį visi jų užsakomųjų reisų lėktuvai kyla pilni.

"O tam turi įtakos ir šalta Lietuvos vasara, ir, palyginti su sezono pradžia, sumažėjęs kelionių skaičius. Dabar likę aštuoni (iš dvylikos) savaitiniai užsakomieji reisiai visiškai patenkina šalies keliautojų poreikius",– sakė p. Paliūnas.

Pirmoji poilsinių kelionių į Tunisą, Kretą bei Maljorką atsisakė "Ecco Holiday", po to savo skrydžius į Graikiją nutraukė ir turizmo agentūra "Svebas". Taigi dabar kas savaitę skraido po 8 lėktuvus: keturi – į Turkiją, du – į Ispaniją bei po vieną į Kretą ir Bulgariją.

Rytis Šūmakaris, turizmo agentūros "Aviaturas ir partneriai" (AIP) direktorius, taip pat patvirtino, jog lėktuvai skrenda pilni, mažesnis apkrovimas (apie 75%) yra tik į Bulgariją.

"O mūsų prognozės, jog turistų šiemet vešime dvigubai daugiau nei pernai, realios, nes jau dabar yra 21% augimas",– sakė p. Šūmakaris.

Danutė Karpavičienė, "Svebo" direktorė, teigė, jog daugiausia keliautojų sulaukė rugpjūtį.

O žiemos sezono metu AIP bei "Novaturas" planuoja susirungti dėl skrydžių į Egiptą –kiekviena žada surengti po 10 reisų.