Lietuvoje gimusi ir Amerikoje augusi verslininkė teigia, kad po to, kai Jungtinės Karalystės (JK) piliečiai viešu referendumu nutarė pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES), užsienio verslininkai, tarp jų ir lietuvė, turėjo praeiti neteisėtą kontrolę.

Giedrė Brandao, kuriai priklauso ligų patikros kompanija Kento mokslo parke Sittingbourne mieste, sakė, kad yra įsitikinusi, jog „Brexit“ atneš naujas galimybes, tačiau žiniasklaidos vaidmuo vaizduojant ekonominę situaciją esą kelia problemas.

2011 metais lietuvė įkūrė kompaniją „AbBaltis“, įsirengusi nedidelėje laboratorijoje. G.Brandao šiuo metu yra įdarbinusi 8 britus.

Lietuvės įkurta kompanija tiekia kraujo plazmą vaistų tyrimų kompanijoms visame pasaulyje. Praėjusiais metais G.Brandao laimėjo Karalienės apdovanojimą (angl. Queen's Award) už tarptautinę prekybą.

Lietuvė sakė: „Yra labai daug blogų žiniasklaidos priemonių, kurios skalambija, kad žmonės atvyksta čia ir vagia britų darbus, tačiau yra žmonių, kurie čia atvyksta ir kuria darbo vietas britams.“

„Mes ne tik eksportuojame į Kiniją ir Pietų Korėją ir šiuo būdu atnešame pinigų į ekonomikos katilą, tačiau taip pat darome pozityvų poveikį bendruomenei", - sakė G.Brandao.

G.Brandao, kuri kalba 7-iomis kalbomis, teigė, kad svarstytų apie galimybę atidaryti savo kompanijos padalinį kontinentinėje Europoje, jog galėtų išlaikyti laisvosios rinkos partnerius.

Tačiau visos kompanijos dėl „Brexit“ lietuvė į kitą šalį neperkeltų: „JK vis dar yra puiki šalis, kurioje galima valdyti kompaniją. Būtų gaila, jei paliktume JK. Ką pasakyčiau savo darbuotojams?“