Antroji verslininko žmona Inga Kozel žurnalo pernai vasarą "IQ Top" paskelbtame turtingiausių Lietuvos žmonių sąraše užėmė 45 vietą, o jos turtas vertinamas apie 50 mln. eurų.

Portalas DELFI daugiau nei prieš metus rašė apie sostinės jaunimą, kuris nudegė patikėjęs apie galimus pelnus investuojant į bendrovę „Gulf Keystone Petroleum“, kuriai savo laiku vadovavo T. Kozelis. Susipažinę sostinės klubuose su amerikiečiu jaunuoliai į bendrovę, kurios akcijos per kelerius metus nuvertėjo daugiau nei dešimt kartų, investavo dešimtis ir šimtus tūkstančių eurų.

Tačiau T. Kozeliui šiuo metu tikriausiai nemalonesni kiti praeities įvykiai. Po 18 metų santuokos su savo žmona išsiskyręs turtuolis vis dar negali finansiškai išsilaisvinti nuo buvusios žmonos.

Dar pernai rugsėjį „New York Post“ informavo, kad A. Kozel iš buvusio vyro reikalauja prisiteisti daugiau nei 10 mln. JAV dolerių vertės būstą (3,8 tūkst. kv. m ploto) Niujorke , kuriame tuo metu gyveno amerikietis su lietuve.

48 metų moteris taip pat įsitikinusi ir įrodinėja teisme, kad lietuvę vedęs turtuolis bando nuslėpti turtą nuo kreditorių ir jos pačios, taip norėdamas išvengti finansinės atsakomybės.

Teisme buvo nutarta, kad T. Kozelis „bandė vykdyti 100 mln. JAV dolerių pervedimus bendro turto, kad nebūtų įvykdytas Floridos teismo nurodymas“. Teisme Niujorke buvusi naftos magnato žmona tikina, kad T. Kozelis su žmona Inga naudojasi šiuo būstu, nors pats tikina gyvenantis Lietuvoje.

„The Sunday Times“ pernai taip pat pranešė, kad iš viso T. Kozeliui yra nurodyta po skyrybų buvusiai žmonai sumokėti papildomai 38 mln.

JAV dolerių, dešimtys milijonų jai jau buvo išmokėta pagal skyrybų sutartį.

Praėjusią savaitę turtuolio nesutarimai su buvusia žmona persikėlė ir į Lietuvos teismus. Vasario 3 d. Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėjo T. Kozelio prašymą pakeisti taikytas laikinąsias apsaugas priemones byloje, kur A. Kozel prašo, kad būtų leista Lietuvoje vykdyti JAV teismo sprendimą.

Buvusi naftos magnato žmona į Lietuvos apeliacinį teismą kreipėsi, kad šis leistų vykdyti pernai rugsėjo 11 d sprendimą dėl kompensacijos išieškojimo iš T. Kozelio. Taip pat prašyta taikyti laikinąsias apsaugos priemones nepranešus suinteresuotam asmeniui.

Pernai lapkritį Lietuvos apeliacinis teismas areštavo T. Kozeliui priklausantį turtą už 34,611 mln. JAV dolerių, uždraudžiant bet kokį šio turto nuosavybės perleidimą. Šių metų sausio 20 d. savo ruožtu T. Kozelio atstovai kreipėsi į tą patį teismą su prašymu pakeisti laikinąsias apsaugos priemones. Naftos magnatas nurodė, kad kas mėnesį moka 12 tūkst. JAV dolerių dydžio sumą nepilnamečiams vaikams.

Inga Kozel

Taip pat nurodoma, kad amerikietis turi sumokėti vaikų privačios mokyklos mokesčius – 25 tūkst. JAV dolerių per metus, taip pat moka vaikų medicinines bei kitas išlaidas. A. Kozel savo atsiliepime sutiko su buvusio vyro prašymu, tačiau nesutiko su dalimi, kurioje nurodoma, kad „pateikus tai patvirtinančius įrodymus, būtų leidžiama atlikti kitus mokėjimus“ iš areštuoto turto. Lietuvos apeliacinis teismas vasario 8 d. T. Kozelio prašymo pakeisti laikinąsias priemones netenkino.

Dar 2011 m. užsienio spaudoje buvo skelbiama, kad teksasiečio naftos magnato bendrovės vertė siekė daugiau nei 1,5 mlrd. eurų.

Daugiau visuomenės dėmesio verslininkas sulaukė dėl savo skyrybų po 18 m. santuokos su žmona Ashley.

Buvusi žmona iš savo buvusio vyro norėjo prisiteisti 100 mln. dolerių. Moteris įrodinėjo, kad dar neiširus santuokai vyras „švaistė šeimos pinigus“ pirkiniams, kurie buvo skirti jo naujajai meilei iš Lietuvos. Kaip rašo „The Independent“, vien 2007 m. spalį T. Kozelas išleido daugiau nei 10 tūkst. dolerių Milano mados namuose, tokiuose kaip „Prada” ir „Versace”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)