Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) pasiūlė kai kurių Europos šalių žinyboms bendradarbiauti, kad jų gamintojai galėtų atnaujinti tiekimą Rusijai, kai tik bus atšauktas embargas. Tokią iniciatyvą tarnybos vadovas pristatė per daugybę susitikimų su Europos kolegomis Berlyne.

„Praėjo pusmetis nuo embargo paskelbimo, ir dabar kalbame, jog reikia žvelgti į priekį, esame pasirengę tiekimo atnaujinimo klausimą spręsti artimiausiu metu“, – žurnalistams Berlyne sakė „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas.

„Aš girdėjau tą kalbą, aš išgirdau vakar tą iš mūsų Veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus - jis buvo susitikęs su Rusijos veterinarijos tarnybos vadovas, bet ką paminėjo apie kitas valstybes, Lietuvos tame tarpe nėra“, - penktadienį Berlyno „Žaliosios savaitės“ parodoje žurnalistams sakė V. Baltraitienė.

Pasak J. Miliaus, Lietuva į sąrašą šalių, iš kurių būtų vėl įvežamas maistas į Rusiją, nepatenka.

„Mes kalbėjome apie tai, su manimi buvo dar penkios Europos valstybės. (...) Ypatingai Prancūzija, Danija, Olandija nori atšaukti tą embargą ir pasiruošę pasirašyti dvišalius susitarimus dėl kai kurių maisto produktų, tačiau Lietuva nebuvo įvardinti tame sąraše, kad būsime įtraukti“, - penktadienį „Žaliojoje savaitėje“ žurnalistams sakė J. Milius.

„Maisto tiekimo į Rusiją atnaujinimo perspektyvos apsvarstytos su kolegomis iš Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Vengrijos ir kitų šalių“, - pridūrė S.Dankvertas.

Jo žodžiais, „Rosselchoznadzor“ laukia skubių atsakymų į šią iniciatyvą.

Pernai rugpjūčio pradžioje Rusija vieneriems metams uždraudė maisto ir žemės ūkio produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių, reaguodama į Vakarų sankcijas dėl numanomos paramos Ukrainos prorusiškiems separatistams bei Krymo aneksijos.

Vakarų sankcijos Rusijai metams buvo įvestos pernai kovą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2356)