Bendrovė tikisi, kad būsimasis 25 tūkst. kv. m ploto biurų parkas Neries pakrantėje taps nauju sostinės architektūriniu akcentu.

Pernai buvusį Vilniaus kelių policijos pastatą Giraitės g. 3 įsigijusi bendrovė „Lidl Lietuva“ ketina čia ne tik pastatyti modernų pastatų kompleksą, bet ir sutvarkyti Neries pakrantę. Tikimasi, kad konkurso dalyvių pasiūlyti kūrybiniai sprendimai atskleis galimybes išsaugoti dabartinio pastato elementus bei, atsižvelgus į supančią aplinką, sukurti harmoningą urbanistinį ansamblį, kuris garsintų jo kūrėjus bei Vilnių visoje Europoje.

Planuojamos investicijos į naująjį objektą – apie 40 mln. Eur.

„Laikomės tvarios plėtros principų ir norime prisidėti prie modernios Lietuvos sostinės įvaizdžio formavimo. Tad kviečiame architektus siūlyti drąsias ir netikėtas idėjas, – teigė Radostin Roussev-Peine, UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius. – Ypač svarbu, kad Neries pakrantė taptų ne tik naujų patogių atvykti bei dirbti biurų vieta, bet ir rekreacine erdve, kuri papildytų Vilniaus kaip modernaus europietiško miesto veidą.“

Šiuo metu Vilniuje veikia 8, o visoje Lietuvoje – iš viso 21 „Lidl“ parduotuvė.

Bendrovė planuoja nuoseklią tolesnę plėtrą. Statydama parduotuves, UAB „Lidl Lietuva“ investuoja ir į inžinerinę bei socialinę infrastruktūrą: komunalinius tinklus, apšvietimą, kelius, pėsčiųjų bei dviračių takus ir t. t.

Vien Vilniaus mieste šiems pagerinimams skirta per 4,1 mln. Eur., dar 600 tūkst. Eur papildomai investuota į socialinius infrastruktūros objektus: sporto ir vaikų žaidimų aikšteles, želdynus ir t. t. UAB „Lidl Lietuva“ investicijos į žmones, jų kvalifikacijos kėlimą, ilgalaikius mokymus užsienyje per pastaruosius trejus metus sudarė 18 mln. Eur; į pastatus, žemės sklypus, sandėlio, parduotuvių bei administracinio pastato įrenginius, automobilius bei IT įrangą – 120,6 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)