Lažybų svetainę neteisėtai reklamuojantis federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius tvirtina, kad pelnas iš lažybų bus skiriamas šalies futbolui remti.

Šioje svetainėje galima ne tik lažintis dėl futbolo rungtynių rezultatų, bet ir žaisti pokerį. Šalies interneto svetainėse negalima statyti sumų ir taip gauti pinigų.

"Mes esame kelis kartus įspėję federacijos prezidentą apie tai, kad ši veikla Lietuvoje yra draudžiama, - teigė Valstybinės lošimų komisijos lošimų priežiūros skyriaus vedėjas Audrius Surgėlas. Komisija jau prieš kelis mėnesius sužinojo, kad LFF ketina dalyvauti nelegaliame lažybų versle.

LFF vadovui gresia bausmė ne tik už dalyvavimą nelegalioje veikloje, bet ir už azartinių žaidimų reklamą, kuri Lietuvoje draudžiama.

L.Varanavičius patvirtino "Lietuvos rytui", kad federacija įsigijo 17 proc. "Triobet.com", kurios svetainėje ir organizuojamos lažybos, akcijų, po tiek esą turi Latvijos ir Estijos futbolo federacijos.

"Savo dalį akcijų mes įsigijome už 4 tūkst. litų, daugiau tikrai nesiruošiame investuoti. Bet mes nevykdome jokios lažybų veiklos. Bendrovės savininkai mus pakvietė tapti akcininkais, jiems reikėjo palaikymo. Didelė dalis uždirbtų pinigų atiteks Baltijos šalių futbolui remti", - tikino L.Varanavičius.

Ketvirtadienį LFF išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad nevykdė ir nevykdys veiklos, kuri prieštarautų Lietuvos Respublikos įstatymams.

Pareiškime federacija neigia ėmusis nelegalaus lažybų verslo ir teigia nevykdanti jokių lažybų.

Pasak LFF, tokias paslaugas Europos Sąjungoje siūlo šimtai bendrovių akcijų. Bendrovės "Triobet.com" lošimų licencija išduota Didžiojoje Britanijoje, ten mokami ir visi atitinkami mokesčiai. Šios bendrovės veikla vykdoma tik internetu, Lietuvos teritorijoje nėra ir nebus steigiami jokie lažybų punktai, todėl šios veiklos niekaip negalima vadinti nelegalia. Latvijoje ir Estijoje, kurių futbolo federacijos taip pat turi po 17 proc. bendrovės "Triobet.com" akcijų absoliučiai jokių problemų dėl to neturi ir skandalai tose šalyse nekyla.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją