Lenkijos pareigūnai siūlo Baltarusijai abipusį vizų panaikinimą, ketvirtadienį per spaudos konferenciją Minske pareiškė Lenkijos ambasadorius Baltarusijoje Lešekas Šerepka, skelbia tut.by.

Šiuo metu Baltarusijos piliečiams Šengeno viza kainuoja 60 eurų (207 Lt).

„Bendra siena – tai mūsų šansas, o ne problema. Pasisakome už maksimalų vizų režimo supaprastinimą – net ir jo panaikinimą. Pasisakome už tai, kad vizų daugiau nebebūtų“, - pridūrė Lenkijos diplomatas.

Kaip teigia Lenkijos ambasadorius Baltarusijoje, per pirmąjį 2013 metų pusmetį Lenkijos ambasada Baltarusijos piliečiams išdavė daugiau nei 180 tūkst. Šengeno vizų. Jos sudaro beveik 40 proc. visų Šengeno vizų, išduotų Baltarusijos gyventojams.

L. Šerepka pridūrė, jog, sprendžiant esminius klausimus, būtini tokios pat svarbos Baltarusijos pusės veiksmai. „Tikiuosi, jog galų gale su Baltarusijos pareigūnams surengsime konsultacijų, padėsiančių įgyvendinti mūsų lūkesčius šiuo klausimu“, - patikino diplomatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (478)