Lenkijos taip pat laukia liūdna ateitis - per pastaruosius 25 metus vaikų iki 15 metų amžiaus skaičius smuko net 40 proc. iki 5,8 mln. Tuo pat metu Lenkijos piliečių, sulaukusių 65 metų ar daugiau, skaičius išaugo daugiau kaip 50 proc. iki 5,6 mln., rašo svetainė wbj.pl.

„Tai reiškia, kad mažėjantis skaičius dirbančių žmonių turės išlaikyti didėjantį skaičių pensininkų. Tai neša revoliucijos riziką ir skatina emigracijos bangą“, - sakė Lazarskio universiteto demografijos ekspertė Krystyna Iglicka – Okolska.

„Jauni darbuotojai gali pradėti protestuoti, nes jų realiosios pajamos bus mažos. Prie jų gali prisijungti pensininkai, gaunantys mažas pensijas, ir net darbdaviai, kuriems reikės mokėti didelius mokesčius ir kurie dėl to gaus menką pelną“, - pridūrė ji.

Kad pasiektų pusiausvyrą, Lenkija iki 2050 metų turės importuoti mažiausiai 5 mln. imigrantų. „Tačiau dėl šių imigrantų teks konkuruoti su turtingesnėmis Vakarų šalimis, be to, Lenkijos visuomenė praras etninį homogeniškumą. Lenkai nėra tam pasirengę“, - pažymėjo K. Iglicka -Okolska.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)