Lengvinamos fizinių asmenų bankroto sąlygos: nuo 5 m. iki 3 m. trumpėja fizinio asmens bankroto laikotarpis. Taip pat įstatyme aiškiau apibrėžtos nesąžiningo elgesio taisyklės. Vis dėlto, kyla grėsmė, kad gali padaugėti nesąžiningų bankroto atvejų.

„Visokių atvejų pasitaiko. Bet tas nesąžiningas bankrotas fizinių asmenų turėtų būti užkirstas, kadangi yra asmenų, kurie nesąžiningą veiklą vykdo, daro nusikaltimus, jiems priskiriamos valstybės baudos ir paskui stengsis bankrutuoti. Tokiems asmenims turėtų būti užkirstas įstatymais kelias už nesąžiningai įgytas skolas, kad nebūtų galima nusirašyti kitų mokesčių mokėtojų sąskaita. O sąžiningiems skolininkams, kurie fiziniai asmenys nori išsikelti, turėtų būti maksimaliai trumpinamas tas bankroto proceso laikas, kadangi žmogus turėtų turėti galimybę kuo greičiau atgauti savo mokumą ir tapti pilnaverčiu Lietuvos gyventoju“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo G. Grinius.

Ūkio ministerijos viceministras Gediminas Onaitis laidoje taip pat patikino, kad negali nutikti taip, jog palengvėjus fizinių asmenų bankroto sąlygoms, visi puls masiškai deklaruoti bankrotą.

„Neįžvelgiame masinio ar chaotiško bankrutavimo tikimybės, nes reikia suprasti tai, kad šita procedūra nėra patraukli pati iš savęs. Tai yra ilgas bet kuriuo atveju procesas, kad ir 3 m., bet tai yra procesas, <...> ir viso šito proceso metu žmogus privalo išgyventi iš kažkokių minimalių pajamų, parduoti didelę dalį savo turto. Patrumpinus, jis tik tampa labiau prieinamas“, - teigė G. Onaitis.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.08 val.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.