JAV pareigūnai jau anksčiau tvirtino nesitikintys esminių permainų po Ženevoje ketvirtadienį prasidėsiančių derybų tarp Vašingtono, Maskvos, Briuselio ir Kijevo atstovų krizei Ukrainoje spręsti.

Trečiadienį prisistatyti nenorėję aukšto lygio JAV diplomatai teigė, kad verta tikėtis naujų sankcijų prieš Rusiją, jei derybos nepavyks. JAV Baltųjų rūmų ir Valstybės departamento atstovai patvirtino apie ruošiamas naujas sankcijas, tačiau išreiškė viltį, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas "sieks diplomatinio kelio".

"Aktyviai ruošiamės naujų sankcijų įvedimui, - tvirtino Baltųjų rūmų atstovas Jay’us Carney’is. - Derybų laukiame kaip indikatoriaus, kuris parodys Rusijos valią".

Trečiadienį duodamas interviu amerikiečių CBS televizijai, JAV prezidentas Barackas Obama Maskvą dar kartą įspėjo apie gresiančias sankcijas, jei situacija rytinėje Ukrainos dalyje ir toliau bus eskaluojama.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) kol kas taikė tik ribotus ekonominius ir vizų išdavimo suvaržymus Rusijos, Ukrainos ir Krymo pusiasalio pareigūnams, prisidėjusiems prie smurto ir teritorijos aneksijos. Manoma, kad naujas sankcijų etapas bus nukreiptas prieš įtakingus Rusijos energetikos, inžinerijos, finansinių paslaugų ir gynybos pramonės sektorių vadovus, artimus prezidentui V. Putinui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)