„Ketvirtadienį kompiuteriai, telefonai ir keli šimtai tūkstančių eurų buvo paimti ir šeši asmenys sulaikyti procesinių veiksmų metu, įskaitant daugiau nei 20 kratų“, - žurnalistams teigė Jaroslavas Strelčonokas. Jis pridūrė, kad iš viso paimta 300 tūkst. eurų grynaisiais.

Pasak jo, Latvijos biuras kartu su Lietuvos Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka du tyrimus: vieną - dėl įtariamo „Latvijas tilti“ valdybos pirmininko Genadijaus Kamkalovo kyšininkavimo Klaipėdos uoste, kitą - dėl Rygos miesto tarybos departamento skelbto konkurso, kuriame, jo žožiais, yra viena didžiausių Latvijos statybos įmonių. J.Strelčonokas neįvardijo, kad tai „Latvijas tilti“.

Jis patvirtino, kad abu tyrimai susiję - juose dalyvaujantys asmenys yra susiję su nusikalstamomis veiklomis, įskaitant piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, klastojimu, papirkinėjimu.

„Latvijas tilti“ iki šiol viešai nepateikė savo pozicijos, nors per „Nasdaq“ Rygos biržą pranešė skelbsianti esminę informaciją, dėl to prekyba jos akcijomis yra sustabdyta.

„Latvijas tilti“ valdybos pirmininkas Genadijus Kamkalovas už bendrovei finansiškai naudingus sprendimus įtariamas davęs kyšį Klaipėdos jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktoriui Gediminui Zumarui. Atliekant ikiteisminį tyrimą, abu jie ketvirtadienį sulaikyti, pareigūnai atliko kratas Klaipėdos uosto direkcijoje. Be to, Latvijoje sulaikyti dar 6 „Latvijas tilti“ darbuotojai.

Lietuvos STT tyrimą atlieka bendradarbiaudama su KNAB.

„Latvijas tilti“ yra gavusi 48,9 mln. eurų vertės Klaipėdos uosto užsakymų, o iš viso Lietuvoje - 94,2 mln. eurų vertės užsakymų - be darbų uoste, ji statė Panemunės-Sovetsko aplinkkelį, Geležinio vilko estakadą Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)