Ekonomikos augimo tempai liudija, kad Latvijos reformos, kuriomis buvo siekiama padidinti šalies konkurencingumą, toliau duoda norimų rezultatų, sakė jis.

„Tai jau aštuntas ketvirtis iš eilės, kai Latvijos ekonomika stabiliai auga ir turi teigiamą prieaugį. Labai tikėtina, kad II-ajame šių metų ketvirtyje Latvija vėl taps veržliausiai augančia ekonomika ES“, - teigė V. Dombrovskis.

„Papildomu stimulu pramonės ir eksporto sektorių augimui tapo padidėjusi paklausa šalies viduje. Tai rodo, kad gyventojai atgavo pasitikėjimą ateities stabilumu, ir atspindi tiek nedarbo mažėjimą, tiek laipsniško atlyginimų augimo tendenciją“, - pridūrė V. Dombrovskis.

Pasak jo, iš šių tendencijų galima spręsti, kad metinio Latvijos BVP augimo tempai veikiausiai gerokai viršys anksčiau prognozuotus 2,5 proc. Tai leido vyriausybei BVP augimo prognozes padidinti iki 4 proc. ir pirmą kartą per pastaruosius penkerius metus pakoregavus biudžetą, prioritetinėms sritims papildomai skirti 70 mln. latų (343 mln. litų).

„Kitos Baltijos regiono šalys taip pat demonstruoja teigiamus vystymosi pokyčius, patvirtinančius, kad mūsų regionas tapo pačiu stabiliausiu ir dinamiškiausiu visoje ES“, - pabrėžė premjeras.

Palyginus su 2011 metų II-uoju ketvirčiu, Latvijos BVP 2012 metų II-ajame ketvirtyje padidėjo 5,1 proc. 2011 metais, palyginus su 2010-aisiais, Latvijos BVP augo 5,5 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)