2013 metais olandai „Sustainable Development Solutions Network“ ekspertų parengtoje laimės ataskaitoje užėmė ketvirtą vietą. Šie ekspertai naudoja statistinius duomenis siekdami tiksliai apibrėžti, kas skatina vienos ar kitos tautos gerovę.

Specialistai nustatė, kad 26,8 proc. darbingo amžiaus olandų vyrų ir 76,6 proc. tokio pačio amžiaus moterų per savaitę dirba mažiau nei 36 valandas. „The Economist“ aiškina, kad olandų poroms dviejų atlyginimų ne visuomet reikia, kad galėtų patogiai gyventi. Šioje šalyje vis dar vyrauja tradicinė šeima, kuomet mama nedirba ir namuose augina vaikus.

Palyginimui, tik kiek daugiau nei 10 proc. britų vyrų ir maždaug 40 proc. moterų dirba ne visą darbo dieną.

Nors kai kam gali atrodyti, kad pagal darbo pasiskirstymą tarp lyčių Olandija kiek įstrigo praeityje, šalyje buvo, pavyzdžiui, priimtas ir toks netradicinis įstatymas, teigiantis, kad moterys turi teisę mažinti savo darbo valandas nesibaimindamos darbdavio represijų.

Olandai taip pat yra viena iš fiziškai aktyviausių Europos tautų, kas iš dalies paaiškina tai, kodėl jie jaučiasi tokie laimingi. Statistika rodo, kad dauguma olandų neintensyviai sportuoja mažiausiai keturis kartus per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)