Siekiant mažinti alkoholio prieinamumą ir kenksmingą jo poveikį sveikatai parlamento vadovė siūlo nustatyti, kad natūralios fermentacijos sidras Lietuvoje negali būti parduodamas, laikomas ir gabenamas nepaženklintas Vyriausybės nustatyta tvarka specialiais ženklais – banderolėmis. Seimo posėdžių sekretoriate įregistravusi tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, L. Graužinienė taip pat siūlo nustatyti, kad Lietuvoje negali būti parduodamas pilstomas sidras.

„Priėmus siūlomas įstatymo pataisas padidės įplaukos į valstybės biudžetą, bus sumažintas alkoholinio gėrimo – sidro – prieinamumas, padidinta jo kontrolė ir apskaita“, – sako L. Graužinienė.

Šiuo metu galiojančiame Alkoholio kontrolės įstatyme nustatyta, kad Lietuvos Respublikoje parduoti draudžiama alkoholinius gėrimus, nepaženklintus Vyriausybės nustatyta tvarka specialiais ženklais – banderolėmis, išskyrus alų, alaus mišinius su nealkoholiniais gėrimais ir natūralios fermentacijos sidrą, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 7,5 procento.

Taip pat nustatyta, kad įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams, užsienio juridinių asmenų atstovybėms Lietuvos Respublikoje laikyti, gabenti Lietuvos Respublikoje draudžiama alkoholinius gėrimus, nepaženklintus Vyriausybės nustatyta tvarka specialiais ženklais – banderolėmis, išskyrus alų, alaus mišinius su nealkoholiniais gėrimais ir natūralios fermentacijos sidrą, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 8,5 procento.

Be to, Alkoholio kontrolės įstatymas draudžia parduoti Lietuvoje pilstomus alkoholinius gėrimus, tačiau šis reikalavimas netaikomas natūralios fermentacijos sidrui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)