„Veikia labai neigiamai ir iš tiesų tai parodo, kad valstybėje gerai neveikia visa sistema ir kažkurios grandys nesusiderina tarpusavyje, nes atėjęs užsienio investuotojas galbūt nežino tų mūsų vidinių niuansų, stumdymosi tarp institucijų ir, be abejo, kad Lietuva, kaip valstybė, atrodo keistai, ir todėl čia vyriausybiniu lygmeniu turėtų būti vis dėlto didesnė koordinacija“, – interviu „Žinių radijui“ trečiadienį sakė Seimo vadovė.

Ar buvęs Kelių policijos pastatas turėtų būti laikomas kultūros paveldo objektu, pasak L. Graužinienės, turi spręsti specialistai, tačiau „ir plika akimi matome, kad tai yra sovietiniais laikais statytas pastatas“.

„Ir jeigu mes juos visus saugosime kaip paveldo objektus, tai gyvensime kažkokiame laužyne, lūšnyne, nes tie pastatai jau griūna. Vis dėlto turime vadovautis sveiku protu, ir kokia bebūtų kieno nors nostalgija, bet turime žiūrėti į priekį, o ne tiktai į praeitį. Į praeitį turime labai tvarkingai susidėlioti savo istorinius momentus, išreikštus per kultūros paveldą tam, kad galėtume palikti ateities kartoms, bet, manau, kad šitas pastatas tikrai nėra tas objektas“, – neabejojo politikė.

L. Graužinienė tikėjosi, kad Kultūros paveldo departamentas priims atitinkamus sprendimus, tačiau neatmetė, kad visoje šioje istorijoje suveikė dar ir asmeninis žmogiškasis faktorius.

„Tikiuosi, kad departamento vadovė (Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė, – ELTA), būdama principinga, principingai ir toliau vadovaus savo sričiai“, – sakė Seimo Pirmininkė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)