"Mes koalicinėje taryboje pirmadienį kalbėjome apie pensijų grąžinimo šaltinius. Buvo kalbėta ir apsitarta, kad vienas iš šaltinių galėtų būti akcizo pakėlimas alkoholiui, vienas iš šaltinių. Žvelgiant į 2015 metus ir 2016 metus, kai reikės grąžinti didesnes sumas... buvo paprašyta finansų ministro atlikti paskaičiavimus, kokiu procentu didėtų akcizas, brangų alkoholis", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Anot jos, tikimasi, kad finansų ministras artimiausiu metu pateiks paskaičiavimus.

"Tikimės, kad kitoje politinėje taryboje tie paskaičiavimai bus pateikti. Buvo sutarta, kad tai būtų ne daugiau kaip 20 procentų. Kada matysime paskaičiavimus, tada jau eisime į konkretiką", - teigė L.Graužinienė.

Valdančiosios koalicijos Politinė taryba pirmadienį nusprendė, kad sumažintos senatvės pensijos iš dalies bus kompensuojamo iš pajamų, kurios į valstybės biudžetą pateks iš alkoholio akcizo. Dėl to valdantieji žada 20 proc. didinti akcizą visam alkoholiui. Jeigu Seimas pataisas dėl alkoholio akcizo didinimo priimtų kovą, pataisos įsigaliotų po pusmečio – nuo rudens.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)