Komisija nurodė LSE parduoti savo 60 proc. MTS, fiksuotų pajamų prekybos platformos, akcijų.

Tačiau LSE pareiškė, kad toks prašymas yra „neproporcingas“.

„Atsižvelgus į dabartinę Komisijos poziciją, LSE manymu, mažai tikėtina, kad EK suteiks leidimą sandoriui“, – paskelbė LSE.

Dvi konkuruojančios biržos paskelbė planus apie susijungimą maždaug prieš metus.

Šiuo sandoriu tikėtasi sukurti vieną didžiausių pasaulyje finansines operacijas vykdančių bendrovių, kurios bendroji vertė siektų 21 mlrd. svarų ir kuri geriau konkuruotų su JAV varžovėmis.

Jos jau buvo sutarusios parduoti dalį LSE kliringo verslo, LCH, prieš pat netikėtą Europos Komisijos reikalavimą dėl MTS.

Komisija nurodė biržoms iki pirmadienio pateikti pasiūlymą, kaip būtų galima patenkinti minėtą reikalavimą.

LSE teigimu, tokiam pardavimui prireiktų kai kurių Europos vyriausybių reguliavimo institucijų pritarimo, be to, toks žingsnis pakenktų jos verslui Italijoje.

„Atsižvelgdama į visus svarbius veiksnius ir akcininkų interesus, LSE valdyba priėjo išvadą, kad ji negali įsipareigoti dėl MTS aktyvų išpardavimo“, – sekmadienio vėlų vakarą pranešė LSE.

MTS sudaro gana nedidelę LSE verslo dalį, bet ji yra svarbi Europos vyriausybinių obligacijų prekybos platforma, ypač Italijoje.

LSE grupė taip pat valdo Milane įsikūrusią biržą „Borsa Italiana“.

LSE pabrėžė vis dar esanti įsitikinusi dėl sandorio privalumų, bet susijungimas su „Deutsche Boerse“ bus neįmanomas, jeigu Europos Komisija nepakeis savo pozicijos.

„Deutsche Boerse“ sekmadienį pranešė, kad ji kartu su LSE lauks Komisijos tolesnio vertinimo, kurio tikimasi sulaukti iki kovo pabaigos.

Europos Komisija komentuoti atsisakė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją