Valdas Undzėnas, Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijos Informatikos departamento Informacinių sistemų skyriaus viršininkas, įsitikinęs, jog naudotis elektroniniu parašu jau bus galima 2001 m. viduryje, kai bus sukurta visa reikiama infrastruktūra – priežiūros institucijos ir t.t.

"Nuo įstatymo įsigaliojimo dienos klientai galės susitarti su transporto firma dėl krovinių vežimo sutarčių sudarymo, keisti sutartis arba jas anuliuoti neišeidami iš savo kontoros. Visus dokumentus bus galima pasirašyti elektroniniu parašu. Be to, elektroniniu būdu bus galima sutvarkyti muitinės, mokesčių inspekcijos, kt. dokumentus", – teigė p. Undzėnas.

Tačiau kol kas transportininkai būsimą naujovę vertina gana skeptiškai.

Dauguma transporto firmų vadovų tvirtino, jog būsima naujovė vargu ar ką nors keis, nes jie jau ir dabar pasitiki faksimiliniu aparatu iš partnerių gautu sandorio patvirtinimu arba užtenka net pokalbio telefonu.

Dauguma abejoja elektroninio parašo patikimumu ir baiminasi kompiuterių tinklo įsilaužėlių. Be to, anot jų, dėl elektroninio parašo savo nuomonės nėra išsakiusios draudimo bendrovės ir kol kas neaišku, kokiomis sąlygomis galima apsidrauti nuo galimų pavojų.

Kol aiškinamasi dėl elektroninio parašo patikimumo, programų įdiegimo, kai kurios firmos jau siūlo alternatyvias duomenų perdavimo sistemas.