Bendrovė iš prancūziško kviečių ir miežių salyklo gaminamą alų žadėjo pateikti jau liepos pradžioje. Pasak "Gubernijos" atstovės ryšiams su visuomene Violetos Dunauskienės, gamyba vyksta pagal planą, o vadinamasis vėlavimas - tik reklamos strategija.

"Lietuvoje paprastai pirmiausia pagaminamas produktas, o tik paskui pradedama jį reklamuoti. Mes pasielgėme kiek kitaip - pirmiausia aktyvi reklama, o paskui alus", - sakė V.Dunauskienė.

Kvietinis alus iki šiol nebuvo gaminamas ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje. Šis alus itin populiarus Vokietijoje. Šiauliečiai iš šios šalies aludarių perėmė jo gamybos technologiją.

"Gubernijos" atstovės teigimu, pažadai pradėti naujo alaus pardavimą liepą bus įvykdyti: "Ar tai įvyks mėnesio pradžioje, ar pabaigoje, buvo labai sunku numatyti - juk pastatyta nauja gamykla, nauji įrenginiai, vyko pirmieji virimai".

"Gubernija" šiemet baigė statyti visiškai naują gamyklą, į kurią buvo investuota apie 50 mln. litų. Kol kas Šiaulių bendrovė lieka vienintelė lietuviško kapitalo įmonė tarp šešių didžiausių šalies alaus daryklų.