Suaugusiam asmeniui vienkartinis bilietas kainuos 2 eurus, nepilnamečiai bus leidžiami nemokamai.

Anot parko direktorės Aušros Feser, surinkti pinigai daugiausia bus skirti esamiems ir naujiems pažintiniams takams, aplinkai tvarkyti, aplinkosaugai ir gamtos tyrimams.

„Apmokestinant lankymąsi rezervato pažintiniame take siekiama dviejų tikslų: gauti papildomų pajamų parko aplinkosauginei, turistinei infrastruktūrai gerinti ir pamėginti sureguliuoti didžiulius į Mirusias kopas einančių bei jas žalojančių žmonių srautus", - „Lietuvos žinioms“ sakė parko vadovė.

DELFI primena, kad praėjusiais metais daug diskusijų sukėlė svarstymai įvažiavimo mokestį į Kuršių neriją padidinti penkis kartus iki 50 eurų. Tačiau vėliau tokią idėją nuspręsta „atidėti į šalį neribotam laikui“, tačiau didinti dabar galiojantį 10 eurų mokestį vis dėlto planuojama.

„Jau esu nusprendęs, kad kitais metais kovą posėdžiausiantiems Neringos savivaldybės tarybos nariams pateiksiu siūlymą rinkliavą už įvažiavimą į Kuršių neriją piko metu didinti iki 20 eurų. Kodėl lauksime kovo? Reikia žinoti, koks bus Neringos biudžetas, kokią sąskaitą už nugriautą restoraną Juodkrantėje atsiųs Teisingumo ministerija. Ji žalą savininkams jau atlygino, bet Neringos savivaldybė vis tiek turės prisidėti. Faktas tas, kad išlaikyti infrastruktūrą reikia pinigų. Visi nori daugiau vietų statyti automobilius, gražesnės Nidos, kitų miestelių, todėl ir reikia pinigų. Įvažiavimo rinkliavos padidinimas ir būtų vienas pinigų šaltinių“, – DELFI teigė Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)