Airija

Kodėl verta važiuoti

Didelis minimalus darbo užmokestis (7,65 euro už valandą; 27 Lt), gana palankios sąlygos įsidarbinti didelėse kompanijose – Airijoje labai mažas mokestis įmonėms, tad gigantės „Microsoft“, „Facebook“, „Google“, „Paypal“ įsteigė Airijoje savo atstovybes Europoje.

Povandeniniai akmenys

Visą pasaulį sukrėtusi ekonominė krizė ypač stipriai paveikė šią mažą valstybę. Airiai pradėjo taupyti, šiuo metu darbo vietų ne per daugiausia. Tad jei ketinate ten vykti dirbti, vertėtų gerai viską apgalvoti ir suplanuoti.

Jungtinė Karalystė

Kodėl verta važiuoti

Šioje šalyje gausu suvažiavusiųjų iš įvairių šalių dirbti. Nesunku rasti darbą paslaugų ir gamybos srityje, žemės ūkyje. Minimalus darbo užmokestis – 6,19 svaro (25 Lt) per valandą.

Povandeniniai akmenys

Didžiulės kainos pradedant komunalinėmis paslaugomis ir būsto nuoma, baigiant maisto produktais. Tam gali tekti paskirti didžiąją uždirbtų pinigų dalį. Į tai reikėtų atkreipti dėmesį.

Prancūzija

Kodėl verta važiuoti

Sezoniniai vynuogių skynimo ir kitų kultūrų rinkimo darbai gana gerai apmokami. Vynuogynų savininkai samdo daug darbininkų, už darbą moka gana dosniai, kasdien girdo vynu ir maitina. Per 8 valandų darbo dieną vynuogių skynėjas gauna 50 eurų (173 Lt).

Povandeniniai akmenys

Ūkių šeimininkų būna visokių, tad tenka pasikliauti sėkme ar rekomendacijomis. Gyvenimo sąlygos vynuogynuose būna gana spartietiškos. Galbūt vertėtų išsinuomoti būstą ar įsigyti namelį ant ratų.

JAV

Kodėl verta važiuoti

Amerikoje yra daug programų studentams, pvz., „Work and Travel“, kurių dalyviai gali per kelis mėnesius padirbėti įvairiose šalies dalyse ir pakeliauti. Minimalus valandinis darbo užmokestis – 7,25 dolerio (18 Lt).

Povandeniniai akmenys

Dokumentų tvarkymas gali užtrukti, taigi kelionę reikia planuoti iš anksto ir turėti omenyje, kad paskutinę akimirką, kai ir bilietai bus nupirkti, ir būstas išsinuomotas, viskas gali sugriūti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (598)