Tačiau net 59 proc. pažymi, kad valdininkai yra labiau socialiai apsaugoti ir čia sunkiau įsidarbinti. Tokias išvadas pateikia specialistų paieškos portalo cvmarket.lt ekspertai, tyrę su valdišku darbu susijusius stereotipus.

„Rinkdamiesi vieną ar kitą profesiją itin dažnai vadovaujamės tam tikrais per ilgą laiką įsišaknijusiais stereotipais, kurie ne visuomet yra teisingi. Štai ir šiais metais nemažai abiturientų stojo į teisės bei vadybos studijas, nors toks pasirinkimas, žvelgiant į nedarbo statistiką, labai gerų perspektyvų nežada, - pranešime cituojama cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė. – Tam tikri stereotipai karaliauja ir vertinant darbą valdiškame bei privačiame sektoriuje.“

„Darbas valstybės įstaigose 44 proc. respondentų asocijuojasi su užtikrintumu ir ramybe. Net 33 proc. paminėjo tvirtas socialines garantijas: laiku mokamą atlyginimą, galimybę pasiimti visas atostogas bei pasinaudoti kitomis socialinėmis lengvatomis. Dar 11 proc. mano, kad darbas, kai samdo valstybė, mažiau įtemptas ir atsakingas.

Net 26 proc. respondentų teigia, kad įsidarbinti valdiškoje įstaigoje sunkiau nei privačioje kompanijoje. Viena to priežasčių ir jau minėti valdiško darbo privalumai. Tačiau yra ir nuomonių, kad valdiškame darbe blogiau nei pas privatų darbdavį.

Tiesa, taip manančių labai nedaug. 10 proc. valdiškame darbe nemato pakankamai saviraiškos galimybių. 11 proc. įsitikinę, kad atlyginimai valdžios įstaigose mažesni nei privačiame sektoriuje. Nuomonės, kad valdiškas darbas neįdomus ar nuobodus laikosi 4 proc. respondentų.

„Dar 3 proc. tyrimo dalyvių negalėjo įvardyti esminio skirtumo, o 2 proc. teigė, kad, jų nuomone, darbas privačioje įmonėje ir valstybinėje įstaigoje iš esmės niekuo nesiskiria,“ - reziumavo cvmarket.lt specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)