Tokius skaičius pateikia Krymo Kurortų ir turizmo ministras Sergejus Strelbickis, kurį cituoja „Komsomolskaja pravda“, kuri laikoma prokremlišku leidiniu.

Turkijos ir Egipto kurortai šiemet rusams uždaryti, todėl krymiečiai tikisi lankytojų pagausėjimo.

„Pernai Kryme apsilankė 4,2 mln. turistų. Paklausa vasaros sezonu Jaltoje, Sudake ir Eupatorijoje paaugo maždaug 20 proc.“, – nurodo leidinys.

S. Strelbickis tvirtino, kad pietinio pusiasalio kranto sanatorijose šių metų vasarą bus galima apsistoti už 3,5 tūkst. rublių už naktį.

Vakariniame krante kainos prasideda nuo 2,8 tūkst. rublių (36 eurų) už nakvynę. Rytuose poilsis šiek tiek pigesnis – nuo 2,4 tūkst. rublių (31 euro) už naktį.

Ministras taip pat nurodė, kokių kainų galima tikėtis viešbučiuose. Jaltoje už kambarį teks pakloti nuo 2,9 tūkst. rublių (38 eurų).

Eupatorijoje nakvynės kainos prasideda ties 2,8 tūkst. rublių (36 eurų) riba. Sudake – nuo 2,4 tūkst. rublių (31 euro).

Privačiame sektoriuje, t.y. kambarių nuomos kainos dar šiek tiek mažesnės. Pietuose ir rytuose jos prasideda nuo 1,5 tūkst. rublių (19 eurų), o vakaruose galima apsistoti ir už 1,3 tūkst. (17 eurų) per naktį.

„Komsomolskaja pravda“ jis taip pat pasakojo, kad šiemet Krymo viešbučiuose išpopuliarėjo sistema „viskas įskaičiuota“, nors dar prieš kelis metus tokio varianto aneksuotoje teritorijoje beveik nebuvo.

DELFI primena, kad Krymas 2014 metais, pažeidžiant tarptautinę teisę, buvo aneksuotas Rusijos.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kovo 18 dieną minint dvejų metų sukaktį kartu su kitų šalių diplomatais išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad per tą laiką žmogaus teisių padėtis Kryme ėmė smarkiai blogėti. Krymo gyventojai verčiami priimti Rusijos pilietybę. Gausu pranešimų apie kankinimus ir netinkamą elgesį su etniniais ukrainiečiais bei totorių bendruomenės nariais.

„Krymas nėra pamirštas. Rusija turi atsakyti už savo nusikaltimus. Turime remti Krymo totorius ir kitus Krymo gyventojus, nukentėjusius nuo Rusijos represinės politikos“, – skatina užsienio reikalų ministrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (966)