"Anykščių vyno" bendrovė šiemet atsisakė supirkti uogas dėl katastrofiškai sumažėjusios iš uogų pagaminto vyno paklausos, penktadienį rašo dienraštis "Respublika".

Šią savaitę "Anykščių vyno" bendrovė turėjo priverstinai nutraukti gamybą - prastovos priežastis - neišparduota produkcija, pilni vyno ir kitų alkoholinių gėrimų - bendrovės sandėliai.

Šią vasarą bendrovėje dar nebuvo paleista šveicariška bemaž milijoną litų kainavusi uogų perdirbimo technologinė linija.

Iš uogų pagamintas lietuviškas vynas perkamas itin prastai, jo apyvarta sumažėjusi dešimt kartų. Vyno gamintojai tvirtina, kad per pastaruosius trejus metus ne tik Aukštaitijoje, bet ir Dzūkijoje vyną nukonkuravo stiprus alus.

Pernai "Anykščių vyno" bendrovė iš ūkininkų dar supirko 10 tonų juodųjų ir raudonųjų serbentų uogų, tačiau vyno parduoti nepavyko.

Anykščių rajono savivaldybės žemės ūkio skyriaus vedėjas Antanas Katliorius "Respubliką" informavo, kad juodieji ir raudonieji serbentai rajone auginami net 300 hektarų plote, o uogų niekas neperka.

Teigiama, kad šaldytų uogų neįstengia parduoti ir Lenkijos ūkininkai. Birželį jų šaldikliuose dar tebebuvo 1 tūkst. tonų neparduotų pernykščio derliaus uogų.

Europos Sąjungoje šaldytų uogų pasiūla smarkiai viršija paklausą.

Obuolių derlius šalies soduose dėl pavasario šalnų bus menkas.

"Anykščių vynas" pasirengęs supirkti visus obuolius. Obuolių šiemet nepakaks, teks įsivežti iš užsienio.

Anykštėnų gaminamas obuolių vynas kur kas paklausesnis už pagamintą iš uogų, todėl bus gaminamas ir šį rudenį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją