S. Kavaliauskui idėja kurti startuolį gimė prieš maždaug metus.

„Sulaukiau iš žmonių prašymų padaryti šabloninę treniravimosi programą: sukurti programėlę, kuri būtų populiari ir būtų galima daryti pratimus. Pagalvojau, kad mano, kaip trenerio, filosofija yra visai kitokia: šabloniškos treniruotės, neatsižvelgiant į individualų žmogų, jo asmeninius bruožus, - ne man“, - pasakojo atletinio rengimo specialistas.

Pradėjęs domėtis, kokie IT sprendimai šiuo metu siūlomi sporto treneriams, S. Kavaliauskas sugalvojo savo idėją: sukurti platformą, kurioje treneriai gali 3D formatu sukurti asmenines treniruotes sportininkams, kuriomis jie galėtų pasinaudoti nuotoliniu būdu.

„Galvojau apie tai, kas palengvintų mano, kaip trenerio darbą ir ko dar nėra pasiūlyta treneriams“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak S. Kavaliausko, kai sportininkai negali būti kartu su savo fizinio parengimo treneriais, jiems nuorodos kaip treniruotis, kokius pratimus daryti yra užrašomi ant paprasto lapo ar daugiausia nufilmuojami pratimai vaizdo kamera.

Ernestas Žvaigždinas ir Sigitas Kavaliauskas
„Tačiau taip treneriui yra sunku perteikti savo fizinius pratimus. Kiekvienas treneris turi savo bazę pratimų ir bendraujant su sportininkų nuotoliniu būdu vienintelis dalykas, ką gali daryti, arba bandyti piešti, braižyti juos arba filmuoti. Kilo idėja – kiekvienam treneriui reikėtų turėti prieiga prie programos, kuri leistų jam susikurti animacijos programas, kaip pratimus taisyklingai atlikti“, - tęsė atletinio rengimo specialistas.

S. Kavaliausko kartu su UAB „E-Bros“ kompanija sukurta „Propusher“ programa leidžia treneriui kompiuteryje naudojant 3D animaciją sukurti reikiamus pratimus, kurios nusiunčiamos į sportininko telefone esančią programėlę. Atsidaręs trenerio parengtus pratimus sportininkas gali tiksliai matyti, kaip juos taisyklingai atlikti bei palikti savo treneriui komentarus apie tai, kaip sekėsi sportuoti.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės fizinio pasirengimo treneris įsitikinęs, kad jo sukurta programa padės palengvinti treniruotes nuotoliniu būdu tiek sporto treneriams, tiek sportininkams.

S. Kavaliauskas tiki, kad „Propusher“ programa ateityje naudosis ne tik profesionalaus sporto atstovai, bet ir asmeniniai treneriai.

Su projektu S. Kavaliauskui padedantis dirbti Ernestas Žvaigždinas mato ir dar platesnę startuolio ateitį – sukurta platforma, kurioje treneriai gali kurti asmenines programas sportuojantiems žmonėms galėtų tapti internetine vieta, kurioje būtų galima prekiauti įvairiomis, skirtingų trenerių sudarytomis sporto programomis.

S. Kavaliauskas savo idėjai įgyvendinti skyrė ne vieną tūkstantį eurų santaupų.

Nors konkrečios sumos, kiek į naujai sukurtą produktą investavo atletinio rengimo specialistas, S. Kavaliauskas atskleisti nenorėjo, jis visgi prasitarė: „Tiksliai skaičiaus nepasakysiu, bet suma tikrai nemaža. Tačiau nesu blizgučių mėgėjas. Idėja sukurti rimtą įmonę ir kokybišką produktą mane labiau žavi nei nusipirkti naują automobilį ar išleisti bet kur pinigus. Be to, ne finansinė grąža mane labiausiais žavi, o galimybė padėti treneriams ir sportininkams“.

Lietuvis teigė nesitikintis, kad sukurta programa visiškai pakeis sportinio parengimo trenerius ir bendravimas su sportininkais tikrai netaps virtualus, tačiau sukurta programa gali palengvinti trenerių darbą.

„Yra sportininkų, kurie jau išbandė. Išbandžiau programą ir su keliais Lietuvos rinktinės žaidėjais prieš prasidedant stovyklai, nes prašė sportininkai, kad parašyčiau programas“, - pasakojo pašnekovas.

Kadangi S. Kavaliauskas turi pakankamai daug pažįstamų trenerių visame pasaulyje, apie naują įrankį jis pranešė jau ir užsienio sportinio parengimo treneriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)