JAV sankcijų Rusijai sąrašas trečiadienį buvo papildytas – jame atsidūrė dar 80 bendrovių, tarp jų yra 50 firmų, kurias kontroliuoja „Gazprom“.

„Tai visiškai nesiderina prie temų, kurios liečia galimą bendradarbiavimą jautriose srityse, apie kurias buvo kalbama abiejų prezidentų susitikime“, – D. Peskovas sakė žurnalistams.

Prezidento atstovas išreiškė apgailestavimą, kad „dviejų prezidentų susitikimas, kuris įvyko (Didžiojo) dvidešimtuko viršūnių susitikimo kuluaruose, buvo įrėmintas: kaip ir prieš susitikimą, taip ir kitomis dienomis įrėmintas tokiais papildomais žingsniais dėl sankcijų išplėtimo“.

D. Peskovas sakė, kad Rusija išnagrinės naują sankcijų paketą, ir pridūrė, jog jos neprisideda prie dviejų šalių santykių plėtros.

„Galiu tik pakartoti, kad, be abejo, sankcijų reikaluose pagrindinis principas, kuriuo mes vadovaujamės, yra abipusiškumo principas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)