„Aš manau, kad vasario mėnesį visas tas priemonių planas bus aiškus“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, kitą savaitę susitiks atsakingų institucijų atstovai ir spręs, kaip didinant akcizą, išvengti didesnių kontrabandos srautų.

„Mes jau ateinančią savaitę esame pakvietę Mokesčių inspekcijos vadovybę, Muitinės departamento ir Finansų ministerijos vadovybę ir jau jie kaip tik turi pateikti priemonių planą aiškų, su tam tikrais veiksmais, kaip tikrai bus kovojama su šešėline ekonomika ir kontrabanda. Viena iš priemonių, kuri užsitęsė ir buvo daug spekuliacijų viešojoje opinijoje - yra paskelbtas konkursas įvesti naujas banderoles, kurios bus taikomos alkoholiniams gėrimams ir cigaretėms ir jau išgirdau tam tikrų nepatenkintų, bet turiu pasakyti, kad kai kurios banderolės buvo išleistos tuo pačiu numeriu ir teko kalbėtis su prokurorais, kurie atlieka tyrimą, tai tas irgi leis sustiprinti kontrolę“, - teigė premjeras.

Anot jo, dėl didesnio akcizo, alkoholio pramonėje darbo vietų neturėtų sumažėti, tačiau jis atkreipė dėmesį, kad sumažinus alkoholio vartojimą, būtų galima mažinti ir išlaidas sveikatos apsaugai.

„Aš manau, kad ne (nesumažins darbo vietų - BNS), bet reikia įvertinti dar ir kitą svarbų dalyką, kad Lietuvoje alkoholio suvartojimas tarp visų Europos Sąjungos šalių vienam gyventojui yra pats didžiausias, tai aš manau, kad jeigu darbo vietų sumažės viename sektoriuje, tai tikriausiai padidės kitame ir tikriausiai, kad sveikatos apsaugos sistemai bus reikalingas mažesnis finansavimas, nes Lietuvoje bus suvartota alkoholio mažiau“, - tikino ministras pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)