Pagrindinė mokslo maisto technologų kalvė Lietuvoje yra Kauno technologijos universitetas, tad jei įmonė veikia kitame mieste – mūsų atveju Klaipėdoje ir Utenoje – jaunų specialistų prisivilioti sudėtinga. Klaipėda – dar ne problema, bet vis tiek šiuo atveju išlošia tos įmonės, kurios dirba didmiesčiuose, kuriuose jaunimui yra daugiau užklasinės veiklos. Tad iš principo, norėdamas privilioti jauną gerą specialistą į Uteną, turi jau siūlyti išskirtinį paketą arba rasti tos srities „fanatiką“.

Tad stengiamės pritraukti jaunų specialistų, siūlydami jiems ypatingų sąlygų. Įmonė ištikimai jau dešimtmečius dalyvauja kasmet KTU karjeros dienose, rengia studentams ekskursijas, susitikimus su įmonės vadovais. Mūsų daryklos durys yra atviros praktikantams, o gerai užsirekomendavusieji pasilieka dirbti – kad ir Tomo Stonkaus, dabartinio „Švyturio“ daryklos vadovo pavyzdys. Kitas privalumas, jog mes netaikome regioniškumo principo, tai yra, siūlome „vilnietiškus“ atlyginimus ir papildomų naudų paketą ne tik sostinėje dirbantiems.

Kita problema, su kuo susiduria maisto pramonės įmonės, – dar sudėtingiau rasti gamybinių cechų vadovų. Dažniausiai „gamybininkai“ yra specifinio profilio asmenybės – analitiški, intravertiški, savo srities specialistai, veikiantys savo atsakomybės rėmuose. Išimčių visada yra, tačiau dažnai gamybos darbuotojai, ypač techninės pakraipos, nėra linkę vadovauti, lyderiauti, burti komandą ir gebėti priimti su santykiais susijusių, nestandartinių sprendimų. Tikiu, jog kuo toliau, tuo labiau kils tokių stiprių gamybininkų su vadybiniais gebėjimais poreikis. Organizacijos tampa vis labiau kosmopolitiškos, vakarėja, prie viso to būtų galima dar pridėti ir užsienio kalbos reikalavimus bei mobilumo poreikį.

Taip pat reiktų paminėti, jog maisto technologų šalyje paruošiama nedaug, dar dalis jų nebūtinai sieja ateitį su įgyta specialybe. Tuomet gamybos įmonės vienos iš kitų vilioja specialistus, tačiau tai problemos šalies mastu neišsprendžia. Prisideda ir emigracijos problematika.

„Švyturio-Utenos alaus“ technologai, gamybos vadovai siunčiami mokytis į Skandinavijos aludarių mokyklą Danijoje. Vadovams siūloma vidinė vadovavimo pagrindų programa. Esu įsitikinusi, jog tik investuojančios į darbuotojus bendrovės gali išlaikyti gerus specialistus bei pritraukti naujų talentų, tad nuolat tenka apie tai galvoti ir siūlyti įvairių papildomų naudų ar išskirtinių sąlygų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)