Į pelningiausių bankų dešimtuką pateko tik vienas britų bankas – HSBC. Jis užėmė ketvirtą vietą, informuoja telegraph.co.uk.

Pozicijas pagerino tik britų bankas „Standard Chartered“ – jis 3 proc. padidino pelningumą ir atsidūrė 33-ioje vietoje.

Liūdną britų bankų padėtį atspindi pirmadienį išspausdintas bankų „Top 1000“. Iš ataskaitos matyti, kad britų bankų pelnas sumažėjo 41 proc., o prancūzų bankų pelnas sumažėjo 30 proc.

Mažiausias pelnas – bankų HSBC ir „Barclays“, juos išgelbėjo mokesčių mokėtojai, RBS ir „Lloyds“.

2007 m., prieš finansų krizę, britų bankams priklausė 11 proc. pasaulinio pelno. Dabar – tik 2,61 proc. Na, bent jau jie veikia geriau už ispanų bankus.

Pernai ispanų bankai patyrė 73 mlrd. dolerių nuostolio ir atsidūrė šeštoje vietoje daugiausia nuostolių patyrusių sąraše. Šiuo metu gelbėjamas „Co-operative Bank“ buvo 25-oje vietoje.

Garbingoje pirmoje vietoje iš buvusios trečios atsidūrė „Industrial and Commercial Bank of China“ (ICBC), jis nustūmė į antrą vietą amerikiečių banką „J P Morgan“.

Pranešama, kad bendras 1 000-io bankų pelnas vėl pasiekė prieš krizę buvusį lygį. Europoje vienoje iš geriausių pozicijų buvo turkų bankai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)