„Ekspertai, rengdami Kodeksą, nustatė, kad Lietuvoje bus sukurta daugiau nei 80 tūkst. naujų darbo vietų. Greičiausiai tai bus geros naujos darbo vietos. Manyčiau, kad Darbo kodekso priėmimas paskatins apskritai atlyginimų augimą ir galbūt nereikės diskutuoti dėl minimalios algos kėlimo kas pusę metų. Todėl, kad darbdavys jausis labiau užtikrintas, kai žinos, kad jam nebus didelių kaštų tokių, kokie iki šiol buvo numatyti atleidžiant darbuotoją, jis tikrai pasiūlys aukštesnius atlyginimus priimdamas darbuotoją į darbą“, - laidoje „Žvilgsnis“ teigė pašnekovė.

Anot R. Skyrienės, naujo Darbo kodekso reikia jau vien dėl to, kad senojo laikomasi tik tarptautinėse įmonėse, o vietiniai darbdaviai į jį žiūri pro pirštus.

„Grubiai pasakiau, bet daugeliu atveju, pažiūrėkit, atleidimai – 93 proc. žmonių išėjo savo noru. Nesinori tuo tikėti. Išmokas išmoka tik valstybės sektorius ir vienas kitas stambesnis darbdavys. Visa kita – žmogus parašo pareiškimą ir išeina iš darbo. <...> Be to, numatytos 85 proc. didesnės bedarbių išmokos, tai, manau, kad darbuotojas tikrai neturi ko bijoti, nes jis bus tikrai labiau apsaugotas“, - kalbėjo R. Skyrienė.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą galite išgirsti čia.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.