20 laivų išplaukė į žvejybą. „Jau dvidešimta žiema, kai aš čia. Aš privalau pajusti tą atmosferą, nuotaiką ir aplinką ir visada laukiu neršto sezono. Taip pat nekantraudamas laukiu laivų su sugautu laimikiu, nors ir žinau, kad daug dienų kasdien nuo aštuonių ryto iki vidurnakčio turėsiu jų laukti,“ – teigė Oivindas Petersenas (Øivind Pettersen). Kartu su kitais bendrasavininkiais jis vadovauja šio regiono žuvininkystės pramonei. Viskas prasidėjo 1906 m. ir taip po truputį čia pradėjo vystytis smulki žuvų prekyba.

„Tuo laiku čia gyveno daugiau žmonių ir visi aplinkiniai kaimai buvo apgyvendinti,“ – prideda jis. Jo įmonei taip pat labai svarbu išlaikyti pagautos žuvies kokybę, kad ją galėtų vėliau parduoti visiškai šviežią.

Šiais metais sezonas prasidėjo kiek vėliau, vasario 10 d., tačiau lašišų sezonas prasidėjo normaliu laiku nuo kovo 1 d. Jis taip pat teigia, kad jų kompanija investavo 16 mln. kronų žuvies apdorojimui. Dauguma menkių yra sūdomos ir siunčiamos į Portugaliją ir Ispaniją.

Šiuo metu administracijoje dirba aštuoni žmonės. Su žuvimis dirba keturi lietuviai. Pasak vadovo Peterseno, prieš dirbdami jie nebuvo dirbę tokio darbo bei susipažinę su menkėmis, tačiau greitai išmoko atlikti jiems pavestas užduotis dabar jie yra puikūs darbuotojai.