Po V. Putino skaičių vardinimo vienas iš laidos vedėjų replikavo, kad iš klausimų matosi kitoks šalies vaizdas - ir jis nėra džiuginantis.

„Jūs neįdėmiai manęs klausėte", - atsakė V. Putinas. Pasak jo, augo truputi atlyginimai, tačiau ekonomikoje yra nemažai ir neigiamų skaičių.

Į klausimą, kiek dar teks kentėti sankcijų naštą Rusijai, V. Putinas atsakė: „Rusija ne Iranas, mes didesni, ir labiau diversifikuotas ūkis. <...> Pasakyčiau kitaip – mums reikia ne kentėti,o išnaudoti sankcijų aplinkybes.“

Rusijai, nežiūrint į sunkias makroekonominiais aplinkybes, pavyko neįsisukti į infliacijos spiralę, teigė Rusijos prezidentas.

„Mes susidūrėme ir su išoriniais ekonominiais apribojimais, ir taip, tai vienaip ar kitaip paveikė mūsų augimo tempus. Bet mes matome: rublis sustiprėjo, fondų rinka auga. Mums pavyko neįsisukti infliacijos spiralėje“, - teigė prezidentas.

V. Putinas: krizę suvaldėme

Pasak V. Putino, šalies centrinis bankas ėmėsi reikalingų priemonių, kad užtikrintų stabilumą šalies ekonomikoje.

Jis teigė, kad centrinis bankas numatė būtinų priemonių paketą, buvo perindeksuotos pensijos, taip pat mokestinėje sferoje padaryti reikiami pakeitimai.

Aviacijos pramonė gavo apie 100 mlrd. rublių paramos.

„Žemės ūkiui buvo parengta atskira paramos programa“, - sakė jis.

„Mes nematome rezultatų? Neteisinga taip sakyti. Produktų kainos stabilizavosi... rublis stabilizavosi ir sustiprėjo...Reikia daryti išvadas iš realijų, vertinant šalies ekonominę situaciją“, - teigė V. Putinas.

Pasak V. Putino, Rusijos rublis jau sustiprėjo – ir tai ne tik dėl kylančių naftos kainų. Tai ūkio stabilizavosi požymis.

„Problemų pikas jau baigėsi, ne taip, kaip euro zonoje. Žinoma, problemų yra, tačiau, kaip minėjau, problemų pikas baigėsi“, - sakė V. Putinas.

Krizinis planas parengtas

Kaip nurodė prezidentas, šalis parengė krizės planą, beliko jį įgyvendinti.

„Maža korekcija: šalis užbaigė antikrizinio plano parengimą. Dabar beliko jį realizuoti“, - sakė jis.

Pasak V. Putino, šalies vyriausybei reikėtų greičiau įgyvendinti numatytas priemones.

Klausimas V. Putinui: kam mes save apgaudinėjame?

Vedančioji perskaitė klausimą, gauta žinute, - kodėl šalis apgaudinėja save – nors paskelbtas embargas vakarietiškiems produktams, tačiau ir toliau šalis valgo tuos pačius lenkiškus obuolius, tik už brangiau.

„Būtų gerai žinoti ir tuos, kurie tai praleidžia per pasienį“, - šyptelėjo V. Putinas. Bet jis sutiko, kad tokia situacija gali būti ir pažadėjo ja pasidomėti.

Primename, kad ketvirtadienį, balandžio 16 d., Rusijos prezidentas V. Putinas 13-ąjį kartą tiesioginio eterio metu atsakinėjo į klausimus.

Rusijos bendrasis vidaus produktas augo 0,6 proc. 2014 m. „Tai ne daug, tačiau vis augimas“, - teigė V. Putinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)