Konsultantai turės nuspręsti, ar "Klaipėdos naftai" verta leisti naują iki 80 mln. litų akcijų emisiją, kuriai kovo pabaigoje jau pritarė terminalo akcininkai.

Finansinio patarėjo konkurso sąlygas "Klaipėdos naftos" valdyba numato svarstyti gegužės 16 dieną.

"Patarėjas turės pateikti alternatyvius siūlymus, kokiu būdu galima pritraukti lėšų - ar iš akcijų emisijos, ar iš obligacijų, ar restruktūrizavus esamas skolas. Tada valdyba nuspręs, kuris variantas yra priimtinas. Reikia žiūrėti, kuris kelias gauti lėtų yra efektyviausias ir pigiausias", BNS sakė "Klaipėdos naftos" valdybos pirmininkė, Ūkio ministerijos Energetikos išteklių departamento direktoriaus pavaduotoja Viktorija Babičienė.

Ji teigė nesanti įsitikinusi, kad naujas akcijas tikrai būtina leisti.

Ankstesnė šiemet sėkmingai dirbančios "Klaipėdos nafta" valdyba norėjo išleisti naują akcijų emisiją, kad gautų pinigų terminalo rekonstrukcijai užbaigti bei atsiskaityti su kai kuriais akcijas pardavusiais, bet negavusiais pinigų akcininkais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją